От х:

Днес в x:

Шест от 50-те малко познати туристически обекта са в Хасковско

За да повиши обществения интерес към малко познати туристически обекти в страната, за първи път министерството на икономиката, енергетиката и туризма представи списък с 50 от тях.

Селекцията е направена от експерти в областта на туризма, като са разгледани повече от 320 предложения на граждани, представители на туристическия бизнес и медиите. Ето и включените в списъка за 2011 туристически обекти в Хасковска област.

КРЕПОСТ БУКЕЛОН, с. Маточина

КРЕПОСТ НЕУТЗИКОН, с. Мезек

ДОЛМЕНИ, С. ХЛЯБОВО, общ. Тополовград

КАМЕННИТЕ ГЪБИ, с. Бели бряст

КРОМЛЕХ  край с. Долни Главанак

М. КОВАН КАЯ - РЕЗЕРВАТ ЗА ЛЕШОЯДИ, гр. Маджарово

Списъкът за 2011 стана достояние на медиите на тържествената церемония, на която министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков награди победителите в конкурса за журналистически материали „Потърси България”.

В четирите категории на конкурса се състезаваха общо 74 материала. В категория печатни медии бе отличена статията „Пътят до църквата над скалите” на Оля Джакова, публикуван в сп. Off Road. Материалът „Родопите – добре дошли в миналото” на Венета Николова от Българското национално радио победи в категория радио, а материалът „Каменни гъби и подмладена вода” на Камелия Мирчева – Димитрова, публикуван в razhodka.com стана победител в категория интернет. Репортажът на Мария Карагьозова от BG Info Channel „Разходка из Тетевенско” спечели приза за телевизионен материал.

HaskovoNET

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини