От х:

Днес в x:

Боклукът на Хасково създаде нов враг на кмета. 2200 на матура днес. Преглед на регионалния печат

Боклукът на Хасково създаде нов враг на кмета, пише в анонс над главата в „Хасковска Марица”. Става дума за Георги Иванов, а врагът е фирма „Титан”. Темата е развита на цялата 5 страница. Описва се сагата с обществената поръчка за сметопочистването на Хасково и проваления опит на администрацията да наложи „Грийн партнърс” за победител. Така градоначалникът си създаде влиятелни врагове в лицето на силните хора зад фирма „Титан” – Величко Минев и Тенчо Лилянов, заключава изданието.

Отец Атноний служи Света литургия в Батак, челно заглавие на първа страница. Хасковският архиерейски наместник участва в светата служба с митрополит Николай в Батак.

Никола Инджов почита читалищен юбилей, пише още на 1-ва. Писателят ще бъде гост за половинвековния юбилей на читалището в Маджарово на 19 май.

ГЕРБ с шест номинации за кметския стол, пише още на страницата. Късно снощи станаха известни имената, които местната организация издига за изборите наесен. С най-много гласове бил подкрепен Делян Добрев.

Искат 2.6 млн. евро за комплекс край Хасково, водещото заглавие на 2-ра. Увеличават се обявите за продажби на фабрики и магазини, допълва вестникът.

Превозвач осъди шофьор, повредил му автобуса, акцент от 3-та. Водачът Любомир Христов бил осъден да плати половината от парите за ремонта на рейса на свиленградска фирма, който повредил с действията си. Той спирал автобуса с ръчна спирачка и превключване на шеста предавка, което след време блокирало скоростната му кутия.

„Марица” – най-големият кутсуз сред магистралите – темата на 4 страница.

ГЕРБ вади Антон за кмет, водещо заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Става дума за Димитровград, където днес се провежда събрание на партията за номиниране на кандидати за кмет. Общинският съветник Антон Вълков бил с най-големи шансове.

Криминалисти спипаха 90 л суровина за хероин, акцент над главата. От иззетия оцетен анхидрит могат да се произведат 35 кила от наркотика. Един грам от него е около 120 лева. Темата е водеща за криминалната трета страница.

2200 днес на матура по български, акцентът на 2-ра.

Рекорд: 50 с безплатни читателски карти за 2 часа, пише още на страницата. Вчера и днес в библиотеката в Хасково се издават безплатно карти, а закъснелите могат да върнат книгите без санкции.

„Мега спорт” с най-много медали за България, акцент от спортната страница.

Бивш артилерист прави най-добрия биотор, заглавие на материал от 6 страница. Той е посветен на запасния майор Огнян Борисов, който отглежда калифорнийски червеи в село Татарево.

Цветът на белиденса се изсипва в Хасково, акцент от 12 страница. Фестивалът се открива на 28 май.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини