От х:

Днес в x:

Иззеха 90 л. суровина за производство на хероин в Хасково

90 литра оцетен анхидрид (суровина за производство на хероин), канабис и амфетамин са иззели хасковските криминалисти, съобщиха от полицията.

При използването на 2.5 литра от суровината се получава 1 килограм от белия прах. От иззетото количество може да се произведе 36 килограма хероин. По цена на съдебната система един грам хероин е 120 лева.

През почивните дни, служители от сектор Криминална полиция на хасковското полицейско управление са извършили специализирана операция по линия на наркотичните вещества. На 15-ти май, около 20.30 часа, в района на северна индустриалня зона в областния град са задържани двама димитровградчани в момент на предлагане на 25 литра оцетен анхидрид .Извършени са обиски на мъжете на възраст 26г. и 27г., като в джоба на по-младия от тях е открито пликче с бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин при полевия наркотест. Теглото на дрогата е около 2 грама. Последвали са процесуални действия в жилището на младежа на улица „Емилиян Станев“ в Димитровград, откъдето е иззета и 2 кг. зелена листна маса – канабис. Освен нея, в дома му са открити и още 65 литра оцетен анхидрид. По случая в РУП-Хасково е образувано досъдебно производство, работата по случая продължава.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини