От х:

Днес в x:

Блудство с 3 деца = 4 години затвор. Преглед на регионалния печат

"Блудствал с три деца ще лежи 4 години" съобщава "Хасковска Марица" на криминалната си страница. 60 годишният Михаил Василев от Конуш получи само толкова от хасковския окръжен съд, щото си признал за деянието. То било извършено през юни миналата година. Тогава блудникът се гаврил с три малолетни момичета. Негови съселяни го видели и съобщили за инцидента. Те бяха свидетели на прокуратурата. Но забележете, те не бяха призовани като свидетели на последното заседание в петък. Понеже блудникът си признал, не се събират нови доказателства по случая, не се разпитва вещо лице извършило прегледа на децата.  Само защото Михаил казал "Може и да съм го направил, не помня", прокуратурата му иска 3 години затвор и 5 години пробация. Съдът дал 4 год. Мотивите за леката присъда са, че Михаил имал постоянен адрес, бил женен и това му било първото престъпление. Още малко и ще се разплачем от умиление. Добре че тоя няма много време за да бъде рецидивист.

"Хасковлия в канала за фалшиви евро" анонс над главата на вестника с продължение на крими страницата. Специализираната полицейска акция "еврото" разби престъпна група, част от която е и Хасковлия. Останалите са от Пловдив.

"Делян Добрев и три дами-вариантите на ГЕРБ за Хасково". Днес е общинската конференция на герберите, на която ще станат ясни номинациите за кандидат кмет на Хасково както и общински съветници. Според кулоарна информация Делян Добрев, Фани Христова, Ирена Узунова и Павлина Пашинова ще се обсъждат за кандидати за кмет.

До тоя извод може да се стигне и без да се рови човек в "кулоарите". За Делян Добрев вече всички знаят, че е най-сериозната кандидатура срещу Георги Иванов. Човека засега не ще, но той не искаше да става и депутат, ама стана. Добрев направи първата си публична изява от дълго време насам, на юбилея на Езиковата, и кой знае може би започва да припомня на хасковлии визитката си. С нея преди две години направо размаза уж популярния областен управител Райна Йовчева. Ирена Узунова е най-отявления критик на кмета Иванов в общинския съвет и лесно може да бъде припозната като опонент. Фани Христова е медийно най-активния герберски депутат, вече с един плюс пред хасковлии-възстановяването на медицинския колеж. Шефката на местното данъчнво Пашинова пък е герберът най-високата държавна служба в областта,  пък и е лишена от негативите на предишни политически заигравки. 

"Възстановиха още един митничар, конкурсът под въпрос". 6-ти митничар от уволнените по рано през годината, вече е върнат на работа от съда. Съвсем резонно започва да звучи въпроса има ли нужда от конкурс за нови служители след като свободните места останаха 4, пък и други уволнени се жалят в съда. Иначе на обявения от митницата конкурс в първи кръг се явиха 170 души.

"Рехав протест срещу мизерията" чело на "Новинар Юг". 10 полицаи охраняваха 20 протестиращи. Протестът трябваше да е срещу ниските доходи и мизерията. Подгонени от мизерията обаче доста хора са по селата в събота и неделя, а други гледат да се спасят от ежедневния тормоз за насъщния, с една семейна разходка или пикник с децата. Протестиращите не са се поучили от гръцкия опит. Техните фермери затвориха три граници. Нашите протестиращи ако за 15 минути бяха блокирали движението по бул "България", но в работен ден, щяха да ги чуят и още как. Пък и тогава доста повече хора щяха да ги последват.

"Фармацевтите опряха до областния" Фармацевтите от Хасково и региона връчиха протестна декларация до областният Данев срещу това, че в аптеките работят хора без фармацевтично образование. Дори и тези които продават козметика трябва да са магистър фармацевти или фармацевти. Аптеките се канят да протестират в края на май.

"БОП и ДАНС закопчаха Коцето от Могилата". Хасковлията който бе закопчан от ДАНС в операцията Еврото се казва Костадин Ангелов и върти бизнес с безалкохолни напитки. За това съобщават отлично информирани източници на "Новинар". В Мащабната акция през почивните дни бяха преровени 14 адреса в Хасково, Първомай и Пловдив и иззети близо половин милион фалшиви евро.

"Фондация преметна роми", водещо на стр. 2. Случката се разиграва в Димитровград. На ромите били обещани безплатни профилактични прегледи срещу СПИН и други полово предавани болести. Акцията била по повод световния ден за зеа съпричастност със жертвите от СПИН, 15-ти май.  Гръмко звучащата фондация "Толерантност и взаимопомощ" обаче не се явила при очакващите роми.Те пък трябваше да знаят че фондациите и разни НПО-та са също като тях, не правят нищо безкористно. Неправителствените чакали обикалят ромските проблеми единствено в очакване да усвоят някоя европейска мръвка от фондовете. Повечето са кухи откъм съдържание, точно като членовете си. Наскоро от чисто любопитство и незнание, питах една шефка на НПО за Джендър изследвания какво е "Джендър". И тя не знаеше. Обаче звучи внушително.

Това бе по-интересно от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини