От х:

Днес в x:

Протестът: В Хасково има 20 бедни и недоволни, останалите са богаташи

„В Хасково има само 20 бедни и недоволни. Останалите са богати и доволни. Оттук нататък който се оплаква, е мишка!”

С тези думи на представителят на сдружение „Сила” за региона Николай Драгиев поведе малобройното, едва двайсетина души, шествие на протестиращите срещу мизерията и бедността в България. Въпреки че не бе разрешен от общината, протестът се състоя, охраняван от поне още толкова полицаи.

„Добре че сте вие, да увеличите бройката”, подхвърляха към униформените участници в протеста.

Младите хора минаха по централните пешеходни улици

на Хасково с развети национални знамена. Многобройните клиенти на кафенетата в центъра ги изгледаха безучастно. Неколцина все пак се присъединиха.

„Еснафски град! Заспали хора! Мрете с мизерните си заплати от по 300 лева!”, негодуваха младежите. „Следващият път ще поискаме увеличаване на горивото – да стане поне 5 лева за литър. Явно хората в Хасково са богати и доволни, поне да подмогнем бюджета на държавата с акцизите”, подхвърляха участниците в протеста.

На сборния пункт пред зала „Дружба” преди шествието бяха пристигнали и няколко преставители на пенсионерското сдружение в Хасково, които подкрепиха протеста на младежите. Когато тръгна шествието обаче, възрастните си останаха под сянката.

Днешният протест срещу бедността и мизерията е не само национален, но и международен. Протестират в Гърция, Испания, Португалия, дори в Мексико. Само Хасково спи”, коментира човекът на „Сила” в региона Николай Драгиев.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини