От х:

Днес в x:

До 10 години затвор грозят 18 годишен младеж

До 10   години затвор грозят 18 годишния Карамфил Терзиев, който за три нощи успя да направи серии от взломни кражби, а две седмици преди това нападна такси.

Тийнейджърът от село Оряховец, подлуди съселяните си и полицията, която не смогваше да върви по петите му след всеки взлом.

Днес Районната прокуратура в Смолян внесе обвинителен акт в съда, срещу обвиняемия младеж за разбитите кметство и детска градина в родното му село за дните между 28 февруари и 3март. След като разбил 4 врати и отарашил селското кметство, Карамфил задигнал лаптоп, компютърни аксесоари и 104 лв.

След ареста от 24 часа младежът отново се разшетал и още на другата нощ разбил и детската градина в Оряховец. От там обаче се сдобил само с 22лв., но и с нов арест, този  път за 72часа.

Според прокуратурата деянията са били извършени при условията на продължавано престъпление, а хлапакът вече бил криминално проявен, заради нападение на таксиметровия шофьор на 12 февруари.

 Досъдебното производство за грабежа на таксито, при който шофьорът беше заплашен с електрошокова палка, още продължава.

Водачът успял да изскочи в движение от таксито, а младежът го подкарал  и три часа по-късно бил открит в селската кръчма на Оряховец. 

   Карамфил Терзиев не посещава училище, а доскоро бил на гурбет в Гърция. Местните жителите коментираха, че най-вероятно там момчето е получило психически увреждания.

Според изготвената в хода на разследването психиатрична експертиза обаче обвиняемият е бил напълно вменяем и е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си.  

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини