От х:

Днес в x:

Пролетно разсъбличане на Леката промишленост

Добре дошла на пролетта

Пролетно ревю под мотото „Изящество и красота” събра ученици, родители и приятели на хасковската гимназия по лека промишленост „Райна Княгиня”. Под топлия пролетен дъждец, тинейджърите казаха сбогом на зимните дрехи и показаха пролетни и лятни колекции облекла. Измежду леките тоалети пробляснаха и изящни булченски рокли от воал и коприна в авангардните за сезона екрю и слонова кост.

Учениците на гимназията сами проектирали и изработили сексапилните и чувствени модели. Те бяха за ежедневни случаи, тържествени поводи и спортно-елегантни тоалети. После дефилираха с тях пред събралото се множество в ресторант „Спортна среща”. Променливото време все пак пощади най-дръзката хасковска гимназия, която не се свени ежегодно да представи пред критичните хасковлии наученото и усвоеното през годината. Защото, както казва директорът Росица Иванова, ние учим тежки професии, но те пък са за цял живот.

Сдържаната еротика и несдържаната жизненост на възпитаниците на гимназията проследиха с интерес областния управител Румен Данев, заместникът му Николай Нанев, представители на образователния инспекторат и гости от Турция. Девическата гимназия от град Одрин изпълнява съвместен проект с хасковската гимназия по обмяна на опит, кадри и добри учебни практики. Турците бяха впечатлени-„ учениците ви могат да създават, работят и живеят”.

Може би най-важните гости обаче бяха представители на 21 фирми от региона и страната. Бизнесмените с интерес следяха бъдещите специалисти в производството си. От години те професионално реализират възпитаниците на гимназията. „Райна Княгиня” отдавна е създала връзката между бизнес и образование, за да не бъдат техните възпитаници поредните квалифицирани безработни. За качеството на обучение свидетелстваха бивши ученици на училището. Те се върнаха в родния си град за да се похвалят с реализацията си. Дори зад граница. Десислава Иванова е ценен служител в украинска фирма за производство и дизайн на облекло.

Многостранните интереси на гимназистите от Райна Княгиня доказаха манекенките от моден клуб „Аглая”, демонстрациите на клубът по бойното изкуство „Кудо”, танцьори и певци на народни песни и танци.

Г.Христов

Турската девическа гимназия дефилира със свои манекенки


Клубът по Кудо

Директорът Росица Иванова посрещна много гости
Сред които бе и областният Румен Данев
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини