От х:

Днес в x:

Учат 4-класници да поставят заглавия

Готвят четвъртокласниците за журналисти

Диктовка по непознат текст, на който после децата трябва да поставят заглавие, е част от изпита по български език и литература, външно оценяване, който днес се проведе в училищата в Хасково и региона. В 63 учебни заведения в областта зад чиновете седнаха 2063-ма четвъртокласници.

В рамките на един учебен час, те трябваше да отговорят на 15 въпроса върху граматиката с избираем отговор и да проведат диктовка по непознат текст. Едно от условията е да поставят заглавие на текста.

Първите реакции на четвъртокласниците бе че изпита бил лесен. След подобни реакции през миналата година средната оценка по български език за региона бе малко над 4-ка, въпреки че хасковските школа гравитираха около отличните оценки. По селата обаче едва хващаха тройката.

Максималният сбор точки е 20. Поне 7 трябва да има детето за да има три.

Външното оценяване продължава утре с изпита по математика. Във вторник е човека и природата, в четвъртък е последната „малка матура“-по човек и общество. Външното оценяване се извършва от учители които не преподават на изпитваните деца. Получената оценка е със статут на текуща и влиза в образуването на средната оценка за срока.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини