От х:

Днес в x:

Хванаха наши тарикати точили крадени карти в Одрин

Одринската полиция води извършителите към съда

Турската полиция в Одрин арестува двама българи заподозрени в източване на над 170 кредитни карти, след като предварително са откраднали техните данни. Заловените българи са на 32 и 34 години с инициали К.Й.П. и С.Л.П.. Те били спипани в момент на прибиране от банкомат на специално устройство за копиране данните на кредитни карти, съобщава специално за Haskovo.net колегата от одринската преса Мурат Савас. Комшията няма информация от кой регион на България са двамата нашенци, но по неофициални данни извършителите често са се появявали в града след кратки отсъствия.

Не е задължително да са хасковлии дори и често да са минавали границата. Ако бяха наши щяхме да имаме телеграми от одринската полиция, каквато е практиката, коментираха от пресслужбада на областна дирекция на МВР Хасково.

Залавянето на двамата е станало по сигнал на граждани. Преди няколко дни местни забелязали допълнителни устройства монтирани на одрински банкомат и веднага уведомили полицията. Униформените поставили апарата под наблюдение. Вчера в капана им са паднали българите, дошли да си приберат устройството. Освен специалното устройство, у тях са открити флашки, компактдискове, мобилни телефони и мини камери. Чрез веществените доказателства е направена връзка между източени над 170 кредитни карти от турски граждани през последните месеци.

Предстои повдигане на обвинение.

Заловените веществени доказателства
Специалното устройство

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини