От х:

Днес в x:

Хасковските данъчни обработват по 5 декларации в минута

Макари внушителни на моменти, опашките се топяха за минути

Хасковските данъчни работят с ударни темпове за да овладеят чудовищния наплив от данъкоплатци в последните дни на кампанията по деклариране на доходите за 2010-та година. През последните два работни дни, служителите на администрацията на площад „Свобода“ №2 обработват средно по 5 декларации на минута. Само за петък и понеделник, в администрацията са постъпили още 5 хиляди. Към момента обработените за Хасково са повече от 17 хиляди, отчитат от пресслужбата на НАП. Тепърва ще се обработват декларациите подадени през 21-те пощенски клона в областта. С тях се очаква деклариралите се данъкоплатци до достигнат 22-те хиляди подали декларации през миналогодишната кампания.

Експедитивността на служителките в данъчното стопяваше светкавично опашките, убедиха се честни данъкоплатци решили да подават декларации в последния момент. Много по трудно се придвижваха хората пред пощенските клонове. Част от чакащите там решиха да не се редят на специализираните гишета, а да пуснат декларацията като писмо с обратна разписка. Това обаче им струва около 2.50 лв. Иначе е безплатно.

Очакванията за по-голям брой декларации, покрай многото безработни, задължени от тази година също да се декларират, не се сбъднаха.

Обезщетенията за безработица, изплащани от Бюрото по труда не се считат за доходи и не се декларират пред НАП, търпеливо обясняваха служителки на местните данъчни. Така, ако едно лице през цялата 2010 година не е работило и освен помощи за безработица от Бюрото по труда, не е получавало никакви други доходи,не подава годишна данъчна декларация. Годишна данъчна декларация не подават още лицата, които към 31 декември миналата година са имали само един работодател, при който са били само на трудов договор.

На деклариране подлежаха онези безработни които са имали работа, но са я загубили по някое време на миналата година.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини