От х:

Днес в x:

Задържаха крадци на кабели, опел бяга от полицаите на заден

Десет мъже от Свиленград са задържани за кражба на телефонен кабел, съобщиха от областната дирекция на МВР в Хасково. Мъжете на възраст между 23г и 40г, на 26 и 27 април са извършили изкопни работи край местността “Ташлъка” в района между селата Димитровче и Райкова могила. След като получили оперативна информация, свиленградските криминалисти са предприели акция по залавяне на мъжете, познати им с подобните си прояви.

Вчера около 05,30 часа на мястото на изкопните работи пристигнали мъжете с 2 леки автомобила – Фиат Брава и Опел Астра. След като изкопали 162 метра телефонен кабел, те се натоварили в колите и поели към Свиленград. В близост до село Димитровче обаче ги чакали в засада полицейски служители. При проверката на Фиат-а, шофиран от 30-годишен мъж, униформените не открили меден проводник. Пътуващият след Фиат-а Опел, с водач 40-годишен свиленградчанин, в който били натоварени кабелите, тръгнал да бяга, като дал газ на заден ход.

Шофьорът обаче се натресъл в еластична ограда. Извършителите са задържани с полицейска мярка по образуваното досъдебно производство. Освен това на водачите на двата автомобила са им съставени актове по ЗДвП за техническа неизправност, неправилна маневра и липсата на винетки.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини