От х:

Днес в x:

До 15 г. затвор грозят младежа, дал колата на шофьора-убиец в Симеоновград

От 5 до 15 години лишаване от свобода е предвиденото в закона наказание за този, който е предоставил колата си на пиян шофьор и от това са настъпили тежки последици или смърт. Такова наказание грози 19-годишния Живко Желев от Симеоновград, който дал ключовете от Опела, с който минути по-късно 23-годишният Данаил Георгиев премаза 6-има младежи на тротоара пред дома на Гошо Георгиев. Тежкият инцидент потресе градчето навръх Великден. Срещу Живко Желев вече е повдигнато обвинение, съобщи Павел Жеков, наблюдаващ прокурор. По думите му наказанието за този, който е дал колата на пияния шофьор, е съизмеримо с това самия виновник зад волана.

Срещу самия Данаил Георгиев все още няма подвигнато обвинение. Момчето все още е в кома в университетската болница „Свети Георги” в Пловдив. Според лекарите и днес няма промяна в състоянието му.

Днес за Симеоновград денят бе изключително тягостен. Градът изпрати в последния им път четири свои деца - Яница Бойчева, Гошо Георгиев, Евгени Грозев и Красимир Марков.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини