От х:

Днес в x:

Шофьорът, затрил шестима в Симеоновград, е карал пиян

23-годишният Данаил Георгиев, който помете с опела си група тийнейджъри на тротоара в Симеоновград и уби шестима младежи, е карал след употреба на алкохол. Пробата му е показала 1.3 промила. Данаил Георгиев е бил откаран още снощи в тежко състояние в болница в Пловдив.

При трагичния инцидент минути преди полунощ, „Опел Вектра” връхлетя на тротоара на ул. „Съединение” върху младежите, които били тръгнали към църквата за великденската служба.

Според полицаи, които днес извършваха повторен оглед на мястото на катастрофата, колата се е движела по разбитата павирана улица поне със 150-160 километра в час. Според тях вероятната причина за изгубване на контрол над автомобила от неопитния шофьор е попадналото в дупка предно колело.

На място са загинали 18-годишната Яница Бойчева, гимназистка в Гълъбово, 17-годишната Мелин Зеид, ученичка в симеоновградското СОУ „Климент Охридски”, 19-годишният Георги Георгиев, ученик в хасковската гимназия по дървообработване, 18-годишният Трифон Трифонов от София, Красимир Марков, ученик в Стара Загора и Евгени Атанасов.

В болницата в Харманли с тежки наранявания е настанена Мария-Луиза Неделчева. Тя е с мозъчно сътресение и наранявания на дробовете, с опасност за живота. В същата болница е и 17-годишният Милен Жеков, който е пострадал най-леко.

Преди инцидента компанията била на гости в къщата на Георги Георгиев, откъдето излезли половин час преди полунощ, за да отидат до църквата. Жестоката катастрофа е станала точно пред къщата.

В Симеоновград е обявен тридневен траур.

Спомените на оцелели и съседи от трагедията която почерни 6 семейства вижте в нашия видеорепортаж

Haskovo.net

Мястото на трагичния инцидент

Яница Бойчева
Георги Георгиев
Евгени Атанасов
Красимир Марков
Мелин Зеид
Трифон Трифонов
Мария Луиза Неделчева в болницата
Милен Жеков
Бащата, майката и дядото на Георги не можеха да повярват на случилото се
Майката и сестрата на Трифон бяха покрусени
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини