От х:

Днес в x:

На Капитан Андреево спипаха рейс, натъпкан с дрехи менте

Автобус, натъпкан с ментета дрехи, задържаха митничари от Капитан Андреево, съобщиха от агенция Митници. Денковете с ризи и панталони, част от модните колекции за това лято, били прикрити зад багажа на пътниците.

Автобусът пристигнал на ГКПП Капитан Андреево в тъмната част на денонощието и превозвал около 15 души, повечето гръцки граждани. На митничарите направило впечатление необичайното време за туристическия тур - в средата на седмицата, както и странният маршрут: Турция - България - Гърция.

При щателната митническа проверка са открити 2425 броя дрехи - тениски, ризи, мъжко бельо, къси и дълги спортни панталони и спортни екипи. Всички дрехи носели лого и етикети на известни марки, но по предварителни данни се касае за нарушаване на правата на интелектуалната собственост.

В багажното митничарите открили още и 73 топа плат за пердета с обща дължина 3000 метра. По цени на едро стойността на стоката е около 10 000 евро, но на пазара на дребно би донесла многократно по-високи приходи.

Освен текстила, при проверката митничарите намерили и 2,611 кг сребро във вид на бижутерийни изделия - гривни, пръстени и колиета. Бижутата са открити в чантата на една от пътничките - руска гражданка. Като се има предвид обиколния маршрут на автобуса от Турция към Гърция през България, не е ясно дали контрабандната стока е била предназначена за българския или гръцкия пазар.

Ден по-рано при щателна проверка на турски автобус, пътуващ към България, в багажа на част от пътниците са открити 115 тоалетни води и 12 парфюма, носещи етикети на световно известните търговски марки - "CHANEL", „LACOSTE", „ARMANI CODE". Така пренасяните стоки обикновено се продават в малките парфюмерийни магазини, чийто обороти растат с наближаването на абитуриентските балове, коментират експерти.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини