От х:

Днес в x:

500 танка за Първанов. Откриха мъртъв хасковски футболист. Преглед на регионалния печат

"1400 пехотинци и 500 танка за Първанов", над главата в "Новинар юг". В най-мащабното за годината учение за българската армия, на полигона в Корен ще се разиграва сценарий, в който страната ни е нападната. За "отбраната" са привлечени артилеристи, танкисти и сухопътни сили в размер на една бригада в мирновременната и численост.

Откакто в България вече няма армейски корпуси, бригадните/бивши дивизионни/ учения са най-големите армейски маневри в страната. Както се полага, събитието ще е пред погледа на главнокомандващият силите на републиката Георги Първанов. След като инспектира кашиците, той ще "инспектира" и хасковлии в салона на театър "Иван Димов". Срещата с обществеността от 17.30 ще е на тема "Социално икономическото развитие на страната".

Сигурно Първанов отново ще ни учи на АБВ-то на държавността. Бойко не приема, ама част от избирателите още могат.

"Медицинският тръгва наесен?" чело на вестника. Депутатката от ГЕРБ Фани Христова се е ангажирала законопроектът касаещ разкриването на филиала да мине през лятната ваканция, като бъде приет в един ден и на първо и на второ четене. Ако стане факт, през следващите 4 години ще се обучат 200 мед сестри и120 акушерки или това прави прием по 50 сестри и 30 акушерки годишно. Колежът пак ще бъде филиал на Тракийският университет в Стара Загора. Същият който закри хасковската сдтруктура преди няколко години и прекъсна една 55-годишна традиция.

"7 фирми внасят 300 бона такса смет". Фирмите са от Димитровград. Това са същите фирми за които местният общински съветник Антон Вълков твърди, че са освободени от такса смет, защото са близки до кмета Стефан Димитров. Всъщност фирмите са освободени само от частта сметосъбиране и сметоизвозване, защото сами ще изпълняват тази дейност.

300 бона никак не звучи като "освобождаване".

"Убиха от бой Любимчанин от Лозен" За едни 700 лв, 4-ма селяни от Лозен пребили до смърт свой приятел. Той си поискал дадените на заем пари.

"Хубавите яйца-забранени на пазара". Хубавите яйца са домашните. Те обаче нямат право да се продават на пазара защото нямат знак за произход и освен това обикновенно се продават без да се съхраняват в хладилни витрини.

" Дават спорният налог на "Неохим" на губернатора" чело в "Хасковска Марица". И тук ни занимават с войната на гербаджията Антон Вълков срещу кмета Стефан Димитров. Вълков иска от съпартиецът си Румен Данев, по съвместителство губернатор на хасковска област, да отмени заповедта на кмета Стефан Димитров, с която се освобождават 7 фирми, начело с "Неохим" от такса смет. Както стана ясно, само от 1 компонент от таксата, но според Вълков кмета си е превишил пълномощията. Защото само Обс може да освобождава от местни такси и налози. Материалът си е направо преразказ на писмото на Вълков до областният.  Целта е посочена към края на статията. Ако се докаже че кметът е превишил пълномощията си-отива на прокурор. В година на избори това е много удобно.

"Младежи с увреждания на обмен в Англия"-огромна снимка и текст на първа страница разказва за визитата на 10 младежи от областта със слухови и сетивни увреждания на връстници в Англия.

"Пияни затриха приятел дължали му пари" за трагедията в село Лозен. Убитият е 52 годишният Здравко Тошев, който наскоро се преместил от Любимец в село Лозен. За негово нещастие. 4-та арестувани, чийто имена не се съобщават ще бъдат съдени за убийство по особено жесток начин.

Черната хроника продължава:"Наомериха мъртъв хасковски футболист в Италия". Това е 31 годишният Радослав Терзиев-Ханко. Той бил открит мъртъв в хотелската си стая в Италия където бил на екскурзия със състуденти от УНСС. Причини за трагедията не се съобщават. Радослав Терзиев е бивш футболист на ФК "Хасково", Бенковски/Симеоновград/, Спортист/Книжовник/.

"Тенчо Лилянов купи мелницата на борчлията "Хранко Инвест"-водещо на страница втора. Хлебна промишленост Харманли купи вчера за 589 хиляди лева мелницата и складовете на задлъжнялото дружество "Хранко инвест". Любопитното е, че имало и две други фирми които предложили по 1 млн и 200 хиляди за апетитните имоти. Те обаче не били платени в срок и базата отива у Лилянов.

Темата на броя е медицинският колеж и евентуалното му откриване още за следващата учебна година. На цялата страница 4-та-шансовете на колежа отново да приема студенти, които според местната депутатка от ГЕРБ Фани Христова са много големи. Тя лично се ангажирала да съдейства пред хора и министри, процедурата да се осъществи бързо.

Това бе по-интересното от днишната преса.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини