От х:

Днес в x:

Тангра се върнаха с медали от Бургас, правят голям концерт за 30-годишнината

Петра, Алекс и Василена от Тангра обраха медалите в своята възрастова група на Тринайстия национален конкурс за класически, характерни, съвременни и фрийденс танци в Бургас. Деси Стамболова освен първото място спечели и стипендия от МОН.

Към 700 участника излязоха в трите конкурсни дни на сцената на Бургаската опера. Участието на 14-те възпитаници на Дорина Инджова донесе на Тангра и статуетка и поздравителен адрес от фестивала за цялостно представяне. Заради трите изгряващи звезди на формацията - Василена Борисова, Петра Недялкова и Александра Драгова, при Дорина специално отива да говори Даниела Никифорова, прима балерина на Софийската опера и член на журито. Тя препоръчва талантливите момичета да продължат образованието си с в професионални училища зад граница.

Соловите танци на Алекс, Василена и Петра си поделят първите три места в характерните и съвременните танци, възрастова група 11-14 години. Първи места вземат и с дуетите.

Тангра завоюва първото място и за групови танци, както и купата на конкурса в стил характерни.

С награда за артистичност са Даниела Йорданова в характерните и Василена Борисова в съвременните танци. В съвременните танци груповия танц на Тангра остана трети. 

След поредния си успех Тангра излиза на сцената в Читалище Заря тази сряда. С голям концерт-спектакъл формацията ще отбележи 30-годишния си юбилей. Най-доброто от изключително разнообразния репертоар ще зарадва публиката в едно пъстро и динамично шоу. Гости на сцената ще бъдат професионалисти, започнали творческия си път от Тангра. Началото е от 19 часа, а входът е безплатен.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини