От х:

Днес в x:

Ван Шън Нгуен стана читател на годината в СОУ „Васил Левски“

Ученичката Ван Шън Нгуен спечели званието „Читател на годината“ в СОУ „Васил Левски“. Бащата на шестокласничката е виетнамец.От школската библиотека Ван е заемала най-разообразна литература-от романи до книги, посветени на проблемите на тийнейджърите.

Преподавателката в гимназията Дора Димова взе отличието за най-четящ учител.

С награждаване на победителите в различни конкурси днес приключи Седмицата на детската книга училището. Директорът Ангелина Кирилова връчи грамоти и награди за най-добрите в радиомаратона. На първо място се класира Надежда Педалова, втори стана Димитър Тодоров, Хорие Дуран- трета. Първенците са от 7 в клас в гимназията. Конкурсът „Нарисувай своя любим литературен герой“ спечелиха Ели Иванова от 4 б клас от СОУ „Васил Левски“ и Йоана Георгиева от 7 клас в ПМГ“Акад. Боян Петканчин“.

В състезанието за най-добър четец бяха отличени учениците от първите класове. Наградата за най-добрата драматизация на литературно произведение отиде в 5 а и 6 а клас. Първенци в надпреварата „Библиотекар за един ден“ стана 5 в клас. Най-много книги от школската библиотека са заели учениците от 1 а клас. Според анкета сред възпитаниците на школото най-четената книга е „Пипи Дългото чорапче“ на Астрид Линдгрен.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини