От х:

Днес в x:

Хасково най-лош за бизнеса. До 3 бона глоба за бракувани козунаци. Преглед на печата

Хасково с най-лоши условия за бизнес, пише в анонс над главата днес „Хасковска Марица”. Изследването е на института по пазарна икономика и „Отворено общество”. Отличник в класацията е Габрово, а най-големият слабак – Кърджали. Хасково е в дъното сред последните 5 града.

Зимата се върна с 2 градуса и сняг, чело на първа страница в „Марица”. Силният вятър събори книжния пазар в центъра, пречупи дървета и разкъса огромно пано на Богородица, допълва вестникът.

Стара Загора дава вода на Меричлери, акцент от 2-ра. Тамошното ВиК ще подава вода на закъсалото градче.

20 години затвор за майцеубиец, водещо на криминалната страница. Вчера Иван Илиев отнесе тежка присъда заради жестокото убийство на майка си Дорка Тенчева през декември 2009 година.

Забраната в ход, драматично заглавие на 4 страница. Темата е влизащата в сила забрана за риболов, която тази година важи за абсолютно всички водоеми, без арендованите.

Конфликт на интереси буни Димитровград, заглавие на обширен материал на 5 страница. Темата е обвързаността на кмета Стефан Димитров с местните фирми, печелили обществени поръчки и освободени от такса смет. В кратко интервю градоначалникът отрича да е в конфликт на интереси, по смисъла на закона. Общинският съветник Антон Вълков пък твърди, че „обвързаността е потресаваща”.

Бурята отнесе 2 издателства, заглавие със снимка и подтекст на първа старница в „Новинар юг”. Темата е вчерашното влошаване на времето. Вятърът събори щандовете на издателства на центъра, а две от тях си стегнали куфарите.

До 3 бона глоба за бракувани козунаци, пише в челния материал на първа. В импровизирано магазинче до „Авеню” продавали стари козунаци, „негодни за консумация от хора”. От Агенцията по храните обаче се заканват да глобят собствениците, защото нямали право да предлагат негодни продукти. Инспектори направили и проверка, на засекретили резултатите от нея. В такива случаи обикновено подозираме, че тайната се крие в размера на рушвета. Ежедневие в bg.

От Хюстън и Лондон модернизират „Неохим”, акцент от 2-ра.

Арестуваха отново трима от наркоканал, водещо на 3-та. Боян Маринов, Рамадан Рамдан и Жоро Ценов, които бяха арестувани за хероин, но освободени от хасковския окръжен съд, бяха върнати зад решетките от апелативните съдии в Пловдив. Разследващите представили папка със СРС-та, която явно е убедила магистратите в престъпната им дейност.

20 години решетки за майцеубиец, пише още на страницата. Става дума за вчерашната присъда на Иван Илиев в Хасково.

Трудно ще свалим Георги Иванов, искаме дебат. Това казва в интервю за сайта „Всеки ден” хасковският депутат Иван Петров. Интервюто е препечатано на 4 страница в „Новинар юг”. От думите на депутата става ясно, че ГЕРБ си дава сметка за невъзможността да отстранят кмета на Хасково, но искат в ОбС да се проведе политически и икономически дебат за състоянието на общината, която впрочем все още е със запорирани сметки.

Писането е като иманярството – важно е търсенето, а не намирането. Това казва в друго интервю в броя – с Десислава Тивчева, която запали огъня на литературните дни „Южна пролет”.  

Това бяха по-интересните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков    

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини