От х:

Днес в x:

Иманяри атакуват Черепово с багери. Търсят застраховка от покойник. Преглед на печата

Иманяри атакуват Черепово с багери, пише във водещ материал на първа страница „Новинар юг”. Те се стичали от всички краища на страната с металотърсачи и багери, алармира кметът на харманлийското село Делчо Маджаров.

Алексей Петров: Иван Петров дерибейства в Хасково, акцент над главата на вестника. Трактора вчера се срещнал с кмета Георги Иванов, а сетне и с представители на малкия бизнес. На обвиненията Иван Петров пък отвръща, че Октопода по-добре да се съсредоточи върху предстоящите си дела.

Хаджииванов: Импийчмънт в Хасково? Цирк, водещо заглавие на 3-та. Бившият кмет на Димитровград също бе атакуван с подобна процедура преди 11 години, припомня изданието. Но нищо не излязло от тогавашния импийчмънт. Според Хаджииванов кмет може да бъде свален само от двама – от Господ и от себе си.

Хубавият катък се прави в края на август, заглавие от 6 страница. Очерк за Динко Стоев от Злато поле, който подари бурканче с катък на премиера Бойко Борисов, защото „е мъжкар”.

Първи секретар поет разписал за „Южна пролет”, заглавие на материала на 7-ма. Репортери се разровили в архивите на бюрото на окръжния комитет на БКП, за да открият зачеването на литературните празници – през 1974 г.

Фонд търси застраховка от покойник, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Историята е водеща на 3 страница. Близките на починалия през 1997 година Стойко Петров получили писмо от Гаранционния фонд, че покойникът дължи задължителна застраховка.

Питат пак Стефан Димитров за конфликт на интереси, водещо заглавие на първа страница в броя. Питането е от общинския съветник от ГЕРБ Антон Вълков. Той иска екземпляр от договорите на общината с общо 22 фирми, за които подозира, че са близки на фамилията.

ВиК погва длъжници, друг акцент от първа страница. От днес дружеството започва акция по събиране на неплатени задължения. Плаши с репресии.

Разпродажби в магазини и за официални дрехи, водещо на 2-ра. В навечерието на абитуриентските балове дори магазините за луксозни и официални тоалети обявяват разпродажби, пише изданието.

Каратист оглави ДНЕС, четем още на страницата. Начело на гражданското сдружение вече е доайенът на каратето в Хасково Димитър Тренков.

ССИ (Съюзът за стопанска инициатива) иска изкупуване на държавния дълг от бизнеса, заглавие на обширен материал на 4 страница. Темата е Трактора и вчерашното му идване в Хасково.

Бай Каро показва Хасково на „Южна пролет”, акцент от 8 страница. Доайенът на фотографите Карекин Карекинян открива днес от 12 часа пред театъра изложба от свои снимки, представящи историята на региона. Сред тях е и прословутата снимка на Тодор Живков с агнето, за която се носят легенди. Бай Каро накарал бившият Първи в държавата да стои продължително време с агнето на рамене, за да го хване в сполучлив кадър.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини