От х:

Днес в x:

Забрана за риболов от 18-ти, язовирите изтощени

Тракиец отново ще бъде зарибен, този път от любители

Язовирите в областта са изтощени, затова предлагаме само три да бъдат освободени за любителски риболов през забраната. Това заяви директорът на местната Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури д-р Милчо Милчев дни преди въвеждането на риболовната забрана. Неофициалните разчети са тя да влезе в сила от 18-ти април, понеделник и ще продължи в следващите 45 дни. Срокът обаче окончателно ще бъде определен от националната изпълнителна агенция.

ИАРА-София ще одобри и хасковските предложения за свободни за риболов язовири. Те са за големия язовир до Сираково, бента над село Татарево и изравнител Басамака край село Сива Река община Любимец. Обикновено Хасково предлага поне 6-7 язовира за свободен риболов, но не и сега.

За да подсилят рибата, хасковските любители рибари са събрали 3 хиляди лева за закупуване на зарибителен материал за Тракиец. Над 15 хиляди шаранчета ще бъдат пуснати в петък на ръкава край село Петелово. Шаранът е от тип Трикиец 1 известен още като див шаран. Той е закупен от Пловдив.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини