От х:

Днес в x:

Алексей Петров на среща с кмета Иванов

Алексей Петров (в средата), вляво от него е Теодор Дечев, вдясно - Аднан Лидиянов.

Соченият от МВР за глава на Октопода Алексей Петров заедно с представители на Съюза за стопанска инициатива, чийто изпълнителен директор е Петров, се срещнаха днес с бизнесмени от Хасково. Преди това обаче те са имали разговор с кмета Георги Иванов. „Оплакахме му се от тежкото положение на малкия бизнес, а се оказа, че той има по-големи проблеми от нас в момента“, каза за Haskovo.net Аднан Лидиянов, член на УС на Съюза, който също бе в Хасково с Алексей Петров.

„Открита съпротива“ срещу високите лихвени проценти на банките обявява Националната асоциация на българския бизнес. Съюзът за стопанска инциатива го подкрепя. Протестът ще се състои на 18 април пред БНБ в София.

В момента в България действат схеми за заграбване на успешен бизнес, и в тези схеми за съжаление участват и банки, каза Теодор Дечев, шеф на Управителния съвет на Съюза. „Схемата е следната. По правило успешният бизнес работи с кредити, с лизинги. В един момент, когато дадена фирма изпитва временни затруднения, от банката му казват: Разсрочваме ти вноските, но залагаш като гаранция активите на цялата фирма. В следващия момент се организира разпродажба, а купувач се оказва подходяща фирма“, обясни схемата Дечев.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини