От х:

Днес в x:

Автор на скандален роман за Левски си търси боя в Хасково тази седмица

„Левски е детеубиец, не заслужава да бъде канонизиран”, „С какво Левски е по-различен от Карамански?”, „Този роман трябва да бъде забранен”. Това са част от заглавията в пресата, с които бе посрещната новата книга на скандалния писател Христо Стоянов – „Другият Левски”. Авторът от вчера е в книжарница „Пингвините” в Хасково, където всеки следобед продава книгата си. От вчера там се водят и спорове с читатели.

„Левски е убил хладнокръвно 14-годишно момче в Ловеч. Признава го самият той в писмо до Каравелов. Това може би е и причината никой да не направи опит за освобождането на Апостола след залавянето му от турците. В книгата всъщност описвам преживяванията на майката Гина Кунчева, която губи пет от шестте си деца. И слага край на живота си, като се хвърля в кладенец. Майката не е могла да понесе мисълта, че синът й Васил е детеубиец. Това е по-скоро роман за майката”, твърди авторът.

Независимо както твърди той обаче, във Фейсбук вече се води истинска война за и против автора. Ето и част от мненията във форумите:

„Да го изгоним от България”.

„Много знае този Христо Стоянов... Как може да клевети един от най-големите национални герой? Такива направо на електрическия стол!”  

„Ако ваше дете бъде убито щяхте ли на всеки 19 февруари да поднасяте венци пред паметника на убиеца на детето ви? А относно майката Гина - една изумителна българка. Отгледала като вдовица шест деца, от които пет умират преди тя да се самоубие.”

„Поетът е казал: ......... Светът има Гарибалди, Робеспиер и Марат, България - Левски има... Ти си безсрамник и жалък тип, Хр. Стоянов, и петниш паметта на Великия Левски.”

„Книгата е много тежка, но е истинска.ИСТИНСКА Е!Колкото и да не искаме да чуваме истината.Тя не е само за Левски.Може ли да бъде оправдано детеубийството? На каква цена? На каква цена? В името на историята ли? А може ли да бъде оправдан българския народ за самоизяждането си? От 1878 година, откакто сме на европейската карта се самоизяждаме. Имаме само няколко славни момента и това са войните, защото сме страшни. Познаваме ли историята си? А поука взимаме ли си?”

„ХРИСТО напусни България веднага,стига геноцид Българи в АТАКА .СМЪРТА Е ПО СЛАДКА ОТ СРАМА.”

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини