От х:

Днес в x:

15-годишна за трети път майка. Преглед на регионалния печат

15-годишна за трети път майка, пише в акцент над главата днес „Новинар юг”. Джейлян Халилова роди третото си дете в АГО Свиленград преди дни. Младата родителка се сдобила с първа рожба още през 2007 година, когато е била едва на 12 години. Тя е от свиленградското село Райкова могила.

Пейо върна златното перце в Хасково, друг анонс до главата на вестника. Пейо Бойчинов стана №1 по бадминтон в България.

Иван поиска главата на Георги пак, водещо заглавие на първа страница в броя. Вчера лидерът на ГЕРБ в региона Иван Петров обяви, че партията му стартира процедура за отстраняване на кмета Георги Иванов от поста заради катастрофалната му финансова политика. Градоначалникът пък отвръща, не няма такъв текст в закона за местното самоуправление, на основание на който да поискат отстраняването му. „Ако има нещо вярно в това, което казват ГЕРБ, ставам Хасан и ще ходя на джамия всяка седмица”, казва Иванов, цитиран в рубриката „тъй рече” на 3 страница.

Трудови инспектори душат в кметството за нарушения, още по темата. Ще се проверява как така 200 души едновременно са решили да излязат в отпуск, както и защо кметът им го е разрешил, след като е наясно, че това означава да затвори общината.

Дядо инвалид спаси подпалената си баба, водещо заглавие на 3-та. Става дума за вчерашния пожар в Орлово, при който трудноподвижният Тодор Гогов успя с пълзене да измъкне жена си Ганка от горящата къща.

Паркинг Ггенералово – отбивката от Шенген, заглавие на 7 страница.

ГЕРБ иска импийчмънт за кмета, водещата тема за „Хасковска Марица”. Текстът е на втора страница.

Тупик става частен имот, опасан с камери, чело на първа страница. Уличка без изход става ябълка на раздора за няколко семейства. Тя се намира на ул. „Кокиче”. Комшийските крамоли са описани подробно, а началото им се губи някъде в 1960 година.

Безхаберен собственик наводни съседи, сходна тема е чело и на трета страница. Блок 40 в „Орфей” вчера подгизнал. Собтвеникът на апартамента, откъдето идвал течът обаче бил неоткриваем.

Мими събира родни звезди на хасковска сцена, пише още в броя. В благотворителен концерт за набиране на средства за болното 11-годишно момиче се включват звезди на „Пайнер”, водещ ще е Камен Воденичаров. Участват още бандата на Жоро Матев, трупата на Нешка Робева и други. Концертът ще е на 28 април на площадка „Спартак”.

Първият фотоволтаичен парк заработи в Свиленградско, темата на 4 страница. Край Пъстрогор вече са монтирани 4500 слънчеви панела на площ от 20 дка. Централата е 1.024 мегавата, в изграждането й са инвестирани 5 млн. евро.

Мариус разнищва сянката на „Държавните липи”, заглавие на 5 страница. Постановката на режисьора Мариус Куркински ще има премиера тази вечер.

Още едно културно събитие днес – изложба на Камелия Кехайова във „Форум”. Откриването е насрочено за 17 часа.

Това бяха по-интересните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини