От х:

Днес в x:

5-годишен на семинар по ВингТчун

5-годишният Костадин със сифу Станислав Багалев

5-годишният Костадин Деспов бе най-малкият участник във втория регионален семинар по ВингТчун, който се проведе днес в Хасково.

Водещ обучението бе човекът с най-високи знания в това китайско бойно изкуство сифу Станислав Багалев, главен представител на стила за България.

Семинарът премина през няколко нива на овладяване на системата за самоотбрана - тренировка на стабилност и усет за извличане на сила от цялото тяло, а не само от ръцете. Как да се използва физическата и ментална енергията и тази на противника. Последната част провокира много емоции и въпроси, на които сифу Багалев отговори с практически демонстрации с всички участници, включително и представители на други бойни системи като Бокс , Айкидо и Карате.

ВингТчун е система са себепромяна, централната линия във физическия и духовния план. Не е груба атака или желание за бой, а китайско изкуство, предавано повече от 300 години. Странното му име се превежда на български като „прекрасна пролет”.

Най-важната и основна идея на стила е да не използва заучена „техника”, а тренировка на усет и промяна в зависимост от атаката на противника.

През май в хасковската школа стартира и нова група по Винг Тчун Ци Гун, която ще обучава инструкторът за Хасково сихинг Георги Митев.

Haskovo.net

Сифу Станислав Багалев и сихинг Георги Митев в схватка
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини