От х:

Днес в x:

Иде вендета за дрога. Преглед на регионалния печат

"Иде вендета за дрога, трима отклонили 22 кила хероин", съобщава от първа страница "Новинар юг". Тримата са хасковлии-Фахри Мурад, Боян Маринов и Рамадан Рамадан и вероятно са се облажили от трафик на хероин от Турция за Западна Европа. Те отбили 22 кила дрога, пазарлъкът за която бе пресечен от ченгетата в Първомай. Според източници на вестника, издънването на канала е заради излизането от турски затвор на известен хасковски бос.

"Пастирка гори с 2 бона заради паша" чело на вестника. Жена от село Брод напук пускала кравите си в държавния горски фонд. Търпението на лесничеите преляло, когато заварили 24-те и крави сред току що засадени фиданки. Горските и натресли акт на максималната стойност-2 хил лв.

"Сървър остави във въздуха 65 фермери". Повреда в сървара на областната земеделска служба принуди десетки фермери да чакат 6 часа, за да си пуснат заявленията за държавни субсидии за единица земеделска площ.

"Кметът Иванов на прокурор за самоуправство, пак", водещо на страница трета. Действията на Георги Иванов, с които бе затворена сградата на хасковското кметство, станаха повод на прокуратурата да се самосезира. Кметът е разследван за самоуправство. Самоуправство обаче може да има само ако се докажат немаловажни вредни последици за гражданите на общината.

Темата е водеща за "Хасковска Марица" -"Погват хасковският кмет за самоуправство". Едва ли могат да настъпят сериозни вредни последствия за гражданите, признава вестникът, като посочва че продължават да работят отдел ГРАО и дирекция Местни данци и такси. Денят там бил съвсем обичаен, убедил се репортер на вестника. В срок от 20 дни обаче ще се проверява дали действията на кмета по затварянето на общината изобщо са в рамките на закона. Първият абсурд от това решение стана факт вчера. Служители на държавната Инспекция по труда напразно търсеха "пролука" в сградата на общинската администрация за да си свършат работатата и осъществят инспекция. Тя бе предизвикана от областният Румен Данев който се усъмни дали всичко по масовите отпуски на общински служители е законнно. Просто изведнъж стотици хора решиха да излязот в отпуска по едно и също време. Доброволно.

Общината дава добър пример за избягване на инспекция. Врътваш ключа, а данъчни, здравни, трудови и разни други инспектори могат спокойно да се мотаят като напъдени отвън.

"EVN зазижда  прозорци в Република", чело на вестника. Отскоро енергопреносното дружество започна масирано обновяване на енергийната итнфраструктура в кв. "Република". Прави се с цел по-качествено обслужване, но най-вече предотвратяване кражбите на ток, които плащаме всички ние.  Поставят се нови табла, с 24 часово електронно наблюдение и охранявани от екип на СОД. Въпрос на време бе от"Република" да изреват, че с нещо се нарушават човешките им права. Сега това било табло, което било колкото прозореца на някой си Мустафа. Таблото щяло да закрива прозорецът му, а той да се чувства като каторжник. И прочие...

"Забрани в къщи пълнят IT залите с малчугани" Родителите изпращат навън децата с надеждата да си поиграят с приятелчета и се измъкнат за малко от компютрите. Те пък влизат вкупом в интернет зали и почват  "Контра страйк" или някоя друга любима виртуална заигравка.

"По двама души в домакинство в областта" на цялата стграница 4-та. Населението на областта освен че намалява и застарява. Значително се е увеличил броя на хората над 65 годишна възраст. Сега той е с 2 % по-голям от средното за страната.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини