От х:

Днес в x:

Хасковлии свили 22-те кила хероин от наркобосовете

Тримата хасковлии, арестувани в операцията на МВР, в която бяха спипани 22 кила хероин, са отклонили наркотика от по-голяма пратка, предназначена за Западна Европа. Това стана ясно днес в съдебната зала при разглеждането на искането на прокуратурата за налагане на мярка „задържане под стража” за тримата от Хасково и един софиянец. Разследващите обаче все още нямат яснота кои са големите босове, организирали канала за хероин. Засега се знае само, че става дума за явно мощна международна престъпна групировка.

Фахри Мурад, Боян Маринов и Рамадан Рамадан от областния град, както и Жоро Цанов от столицата бяха арестувани преди дни с 22 кг. хероин. Софиянецът бе задържан в Първомай в момент, когато договаря стоката. В него бяха намерени 20 000 евро, както и пистолет Глок.

След продължилото до 18 часа днес съдебно заседание магистратите оставиха с постоянна мярка в ареста само Фахри Мурад. Той има две предишни присъди в Турция. Другите двама от Хасково - Боян Маринов и Рамадан Рамадан отърваха решетките и ще са свобода срещу парична гаранция от по 3000 лева. Столичанинът Жоро Цанов пък ще излезе от ареста срещу 10 000 лева.

Haskovo.net      

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини