От х:

Днес в x:

Хасково без кметство от днес. Преглед на регионалния печат

"Кметството затваря от днес" съобщава от първа страница вестник "Новинар Юг". Темата е обща и за двата регионални ежедневника. Днес в 9 часа кметът Георги Иванов ще оповести решението пред сградата на администрацията си. На страниците на "Новинар" той заявява, че по този начин иска да повдигне въпроса в национален мащаб. Протестът е срещу решението на съда. Първо магистратите от пловдивският апелативен съд отмениха запор върху сметките на общината направен от фирма "Марчела 90", а сега оставиха в сила друг запор за баснословната сума от 3.05 млн лева, направен от фирма "Европът". Любопитното е, че и двете фирми се свързват с доскорошният съюзник на кмета и общински съветник Златко Марчев.

Ако кметството затвори врати независимо за какъв период, това означава, че се спира със всякакво административно обслужване на гражданите на Хасково. Това е безпрецедентен случай-да затвориш администрация, която е в услуга на гражданите, все едно, че това е домът ти.

Вестник "Хасковска Марица" добавя още щрихи към картината на бъдещи щети. За да прибере парите си "Европът" трябва да заведе иск, а дела от подобен характер се точат от 6 месеца до 1 година. През това време към задължението на общината от 3.05 млн лева се трупат лихви-35 хиляди лева. За периода на делото-около 1 млн лева допълнително. Ако общината загуби делото, ще плати и разходите по него. Само държавната такса за завеждане на иска е 125 хиляди лева. Всичко това-за сметка на данъкоплатеца.

"Абсурд: Искат Обс да е воден регулатор". В Димитровград се стараят да гонят Хасково на всички нива, включително и по безумни решения. Местният общински съвет иска от МРРБ да участва във формирането на цената на водата в града, което е в правомощията на държавният комитет за енергийно и водно регулиране ДКЕВР. Затова и още няма подписан договор за експлоатация на новооткритата пречиствателна станция изградена с пари по програма ИСПА. Общината е собственик, ВиК Димитровград отказва да я приеме.

"Крият в индиго 22 кила хероин"водещо на страница 3-та. С индиго се облепват пакетите с дрога за да минат митническа проверка. Дрогата била предназначена за вътрешния пазар. С помощта на 11 СРС-та са заловени 4-ма наркопласьори.

"ВКС връща Мариела Златева за началник на образованието". Решението на върховният касационен съд е окончателно и не подлежи на обжалване. Това е 4-тата серия на 10-годишният сериал  "съдът връща Мариела Златева на работа". Последно това стана през 2008-ма година, но министър Даниел Вълчев я уволни веднага. Ако сега пак я уволнят, Златева ще отнася въпроса до Страсбург.

Ако някой се чуди какво му е толкова сладкото на това шефско място, че 10- години да си тровиш нервите в съда и да понасяш унижение след унижение, нека припомним, че при всяко възстановяване се изплащат накуп обезщетения за целия период в който лицето е било неправомерно уволнено. Шефската заплата не е никак малка. А през това време Златева работи и като учител в хасковското ПМГ. Тъй че всъщност работата става много доходна, а и напълно удовлетворяваща българският манталитет-да доиш държавата до дупка.

"Марица закрива Генералово" чело на "Новинар Юг". Бъдещата автомагистрала ще направи излишен паркинг "Генералово" ,традиционно затрупан с боклуци. За чистотата му било невъзможно да се грижи държавата, тъй като паркинга е частен.

"ВКС повърна Златева за шефка на АБВ-то" от първа страница. Вестникът предлага архивна снимка от 10-ти март 2003-та когато златева бе уволнена дисциплинарно и на нейно място дойде политическото назначение на Весела Недкова. Преди това пък златева бе назначена от СДС през 97-ма година.

"С аналгин на ден баба Куна гони 105 години". За столетницата от село Поляново четете на страница 7-ма. Вчера пък разбрахме, пак от "Новинар", че пак в Поляново има дядо който живеел 50 години напук на лекарите наредили му един куп тежки диагнози.

Това село е голяма работа!

"Обредният дом с нова катафалка" От престижната марка "Мерцедес" с климатик и хладилна камера, хвали се шефката Лиляна Петрова.

"Аванс 20 бона дъни хероин за 2 млн". Залавянето на 22 килограма хероин станало при авансовото плащане на 20 хиляди евро за дрогата, научаваме от страница 3-та. Сагата по разбиването на групата наркопласьори разказана в обширен репортаж.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини