От х:

Днес в x:

Арестуваха банда пласьори с 22 кила хероин

Шестима души са били задържани в операция за наркотици на областната дирекция на МВР, иззети са 22 килограма хероин. Сред тях има трима от Хасково. Това съобщиха на съвместна пресконференция днес от ОДП и Окръжна прокуратура. Акцията е била проведена съвместно с ГДПОБ, с участието на антимафиоти от Пловдив, Кърджали и Хасково.

Разработката е била по сигнал отпреди месец. Наркопласьорите били следени и подслушвани. Използвани са 11 специални разузнавателни средства, уточни окръжният прокурор Иван Ванчев.

Първоначално били открити първите 6 пакета – 3.2 кила, в селскостопанска постройка в кърджалийско село. Собственикът бил възрастен човек, който не подозирал какво е съдържанието на 6-те пакета. Той не е задържан и към него няма повдигнати обвинения.

Втората част от задържания хероин – 35 пакета, 18.6 кг., били спипани в момент на продажбата им в Първомай. 41-годишен софиянец бил арестуван, докато договаряли сделката. Носените от него 20 000 евро са иззети и са част от доказателствата по образуваното досъдебно производство. От столичанина е иззет и пистолет Глок, законно притежаван. Освен оръжието са конфискувани мобилни телефони и сим-карти.

Общото количество наркотик – 22 кг., е било разпределено в 41 пакета, опаковани с индиго. Това се правело, за да мине безпроблемно през рентгена на границата, обясниха полицаите. По думите им дрогата бил внесена от Турция и е била предназначена за вътрешния пазар.

От задържаните 6-има четирима остават зад решетките, допълни окръжният прокурор. На тях ще им бъдат повдигнати обвинения и ще се иска постоянна мярка „задържане под стража“. Единият от тях е софиянецът, останалите трима са от Хасково. Те са на 47, 45 и 29 години, криминално проявени. Двама от арестуваните хасковлии имат зад гърба си присъди за наркотици. Разследващите не огласиха имената им, но те ще станат ясно до дни, когато в съда ще се разглежда мярката им за неотклонение.

По цени на съдебната система задържаният хероин е на стойност близо 1.5 милиона лева. Точната сума ще стане ясно след лабораторния анализ за чистотата на дрогата.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини