От х:

Днес в x:

Болницата вади на тезгяха началството на 10 отделения

Конкурс за началници на 10 отделения обявява МБАЛ Хасково. В рамките на 1 месец се набират документи на желаещите да оглавят звената. Вакантни са шефските длъжности за първо и второ вътрешно, хирургично отделение, ОАИЛ, Ортопедия, Детско, Инфекциозно, Хемодиализа и отделението по трансфузионна хематология.

Кандидатите могат да бъдат както работещи в съответните отделения така и външни специалисти. Изискванията са висше медицинско образование, специалност по профила на отделението и поне 5 години работа в съответната специалност. Друго изискване е квалификация по „Здравен Мениджмънт“.

Конкурсът е във връзка със закона за лечебните заведения, а не защото напуска някой началник, уточни директорът на болницата д-р Тодор Пандов. Всеки шеф на отделение се назначава за три години, а от 4 години не е правен конкурс. Той е наложителен във връзка с течащата акредитация на лечебното заведение. След определянето на началниците, ще последва и конкурс в останалите отделения. До есента всичко трябва да е приключило.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини