От х:

Днес в x:

„Република” бълва „Асос” менте. Агнешкото поевтинява за Великден. Преглед на печата

„Република” бълва „Асос” менте, анонсира със снимка от първа страница днес „Новинар юг”. Ментето в махалата вървяло по три лева, но на стек цената падала с лев. Има разлики в опаковката, както и в качеството на папиросите, предупреждава вестникът.

3 в 1 бутане в Ставри Димитрово, челно заглавие на първа страница в броя. Вчера падна първата вила в селото фантом.

Овчаров: В България нама пазар на горивата, акцент от втора страница. Бившият министър от кабинета Станишев откри, че у нас няма пазарна икономика, а монополи и картели. Всъщност - със сигурност го е знаел и преди, но го е пазел в дълбока тайна.  

Боклукът пред Темида днес, водещо заглавие на 3-та. Днес започва делото за намалената от ОбС такса смет, която бе обжалвана от кмета Иванов. Изданието цитира шефа на общинската данъчна дирекция Димо Маринов, който посочва недомислиците в приетото от ОбС решение – за едни и същи имоти са приети два различни размера на налога.

Ботева – от другата страна на барикадата, пише още в броя. Пенка Христова, по-известна като Ботева, става съветник на земеделския министър Мирослав Найденов. Досега тя беше шеф на съюза на животновъдите и водеше всички протести срещу властта. Вече е от другата страна на барикадата.

Незаконна каша в чаша, материал на цялата 6 страница за бъркотията с митничарското селище край  язовир Ивайловград.

Чудо! Агнешкото поевтинява за Великден, акцент над главата в „Хасковска Марица”. Допреди дни мръвката вървяла по 13.80 лв. Вече е намалена до 12.80, а се очаква по Великден да падне до 10 лева. Прогнозите са на хасковски търговци, които обясняват българското чудо, което е нормална практика по белия свят, с кризата и липсата на пари у хората.

Наплив за държавна служба, пращат пенсионерите в почивка, водещо заглавие на първа страница. След като Симеон Дянков обяви, че ще пенсионират всички чиновници, навършили необходимата възраст, се наблюдава наплив на мераклии за държавна работа в хасковско.

2000 фирми си намалиха данъка, заглавие от 2-ра. Подалите данъчни декларации по интернет ползват отстъпка, но не повече от 1000 лв.

Болници се жалват от измислени глоби, пише още на страницата. Липса на запетая в документ донесла глоба от 200 лева на здравно заведение, оплаква се шефът на болницата в Харманли и председател на лекарската асоциация в болничната помощ д-р Динчо Генев.

Тийнейджъри се „гъзарят” с ножки в училище, акцент от 3-та. Нямало официална забрана за продажба на джобни ножчета на непълнолетни и те си ги купували с охота. Цените им са от 1.50 лв. до 4 лв.

Военно положение при храните, темата на 4 страница. Най-бедните европейци – българите, купуват храни, по-скъпи от другите европейски държави, където заплатите са десетки пъти по-високи.

Отвсякъде погледнато това си е престъпление срещу нацията.

Акция „Багер” почна с вилата на емигрирал митничар, заглавие от 5 страница. Първата съборена вила в Ставри Димтрово била на уволнен митничар, който емигрирал в Щатите.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини