От х:

Днес в x:

2 хил фирми пестят по 1000 лв от данъци

Внасянето на декларации днес и утре гарантира отстъпка

2 000 фирми от Хасковска област ще платят по-малко корпоративни данъци тази година, тъй като са подали годишната си декларация по интернет. Използването на електронната услуга на НАП гарантира на дружествата 1% отстъпка от дължимия данък, но не повече от 1 000 лева. В сравнение с миналата година, 40% повече фирми подават декларации по нет-а, отчитат от пресслужбата на НАП-Хасково.

Срокът за отстъпката изтича на 31-ви март.НАП съветва фирмите, които ще се декларират в последните два дни, да изберат алтернативните възможности-или интернет, или на гише в 21 пощенски клона в областта. Друга възможност е по пощата с обратна разписка.

До 31 март освен, че трябва да се подадат декларациите за стопанска дейност, трябва и да се внесе дължимия данък „печалба”. Начините са три- чрез системата за електронно банкиране ePay, с пощенски запис или по банков път по сметката на компетентната териториална дирекция на НАП. В третия случай – по банков път, е желателно вноската да бъде направена до ранния следобяд на 31 март, тъй като е необходимо техническо време за извършване на превода.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини