От х:

Днес в x:

Частна фирма експлоатира паркингите на синята зона. Преглед на регионалния печат

"Седем паркинга на синята зона-частни" водещо заглавие в "Хасковска Марица". Хасковската фирма "Ем Комфорт" стопанисвала местата за зоната, показала проверка на ГЕРБ. Тя е част от експертна комисия която изработва новата наредба за синята зона. Бройката на новите паркоместа ще е малко над 600, информира председателят на сесийната група на ГЕРБ Антон Иванов.

Значи надеждите за намаляването на зоната отпадат. Просто ще отпаднат едни улици за сметка на други. Очевидно и от опозицията припознаха идеята за Синя зона като добра.

"Липсващ план на Хасково мачка бизнеса със скрап" заглавия над главата с продължение на страница 3-та. За да се развива бизнес с вторични суровини, площадките трябва да са в индустриални зони и съответните градове да имат общ устройствен план,  решил на второ четене парламента. Проблемът е че Хасково и Димитровград нямат ОУП/общ устройствен план/ и следователно площадки тип "Ерол" трябва да бъдат автоматично закрити.

Друг път.

"Гафът за войнишкия паметник бил на общината" Това е твърдение на ГЕРБ лидерът Иван Петров. Хасково закъснели да представят на областния списък с военните паметници, поясни Петров, който пое личен ангажимент да спаси 86 годишния паметник. Както е известно, паметникът на 10-ти шипченски, а впоследствие родопски полк, бе изваден на тезгяха заедно с продаващия се военен имот зад ДНА.

"Жена пипна хепатит 70 дни след съпруга си" Болестта отшумява но все още има случаи някои от които куриозни.  Понякога има вторичен хепатит, предупреждават лекарите. Човекът който го повтаря може да бъде отново заразоносител. Вторичния хепатит идва ако не се спазват предписанията на лечението или пък преболедувалия бъде ударен от друго вирусно заболяване.

"Общината да обслужва борчлиите" чело на "Новинар Юг". Темата е от вчерашната пресконференция на Иван Петров. Едно от предложенията които ще се обсъждат на сесията през април е да отпадне антикризисната програма на общината приета миналата година. По тази програма легално се забранява да се обслужват административно длъжници на общината.Що се отнася до синята зона, ГЕРБ продължават да акумулират идеи. Пред административните сгради да се паркира за 50 ст на час вместо традиционното левче.

"300 хасковски трактора клатят министър Найденов". Протестът е един от най-мащабните за последните години, макар че май само колегите могат да броят до триста. Та тези трактори/100, 200 или 300, по вкус/ ще свалят земеделският министър, който ги излъга с парите им. По обещания на правителството, националните и европейски доплащания за декар обработваема площ трябваше да са платени до 15 март. Правителството твърди че е платило на всички с изключение на неизрядните стопани. Явно в Хасково това са 60 % от фермерите и то най-големите.

"Иван Петров обеща да спаси паметника на 10-ти родопски"водещо на стр. 2-ра. Евентуалния купувач на терена зад ДНА където е и масивния паметник, ще трябва да се съобрази с наличието и да вземе мерки за опазването му.

"Мъж заля с киселина изгората си" водещо на крими страницата. Битово семейна "идилия" -мъжът наквасен започва да тероризира жена си и накрая я залива с киселина. След намесата на лекарите жената е добре, но тормозът от мъжът с който живее на семейни начала продължавал вече три години.

"Форсират 5000 фирми за топла връзка с НАП" До септември, фирмите по ДДС трябва да свържат електронно касовите си апарати със софтуера на НАП. До следващата година това трябва да напарвят всички търговски, независимо дали са регистрирани по ДДС.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини