От х:

Днес в x:

Мъж пребива дъщеря си заради немотия и алкохол

Янка е настанена в хасковс ката хирургия с огромни отоци по главата и тялото

41 годишният Георги Петров Георгиев от Димитровград пребил 11 годишната си дъщеря Янка от нерви заради трайната немотия, в която изпаднало семейството му. Вчера момиченцето бе прието в хасковската хирургия с мозъчно сътресение и огромни отоци по главата и седалищните части. Бащата и нанесъл жесток побой с шамари и юмруци, подтикнат от изпито голямо количество алкохол. Непосредственият повод бил слаби оценки в училището.

Лекарите се надяват, че детето ще се възстанови напълно, но заради мозъчното сътресение, допускат и по-сериозни последици.

„Мило и драго дава за това дете. Човек може да убие заради него“ през сълзи на очи сподели втората майка на детето Димитрина Димитрова. От 7 години тя живее на семейни начала с Георги.

„Пие рядко, но пиянството му е лошо“ промълви жената която не присъствала на побоя, защото била на работа.

Оказва се, че в семейството работи само тя. Димитрина прави обувки в местна фабрика и носи единствения доход-300 лв на месец. От 3 години Георги е без работа, след като преди това е работил в димитровградската фирма „Симат ООД“. Бил съкратен, а после така и не могъл да си открие ново препитание. Семейството се местело от квартира на квартира. Напуснало последната заради непосилен наем от 80 лв. Сега се нанесли в изоставена вила във вилната зона на Димитровград. Живеят там, докато някой не ги изгони. От години се молят на общината за жилище.

По-голямата част от семейният доход отива за учението на Янка. Детето е 5-класничка в ОУ „Алеко Константинов“. Редовно ходи на училище, но така и не му се учи. „За да изкара 4 или 5-ца трябва да учим заедно вкъщи“ обясни Димитрина. Липсата на време обаче разредили семейните уроци. За къс период били получени няколко двойки, най вече по математика, както сподели самата Янка. Тези „новини“ плюс солидната почерпка отключили агресията на бащата.

Семейството ще попадне в графата рискови и ще бъде наблюдавано за рецидив. Едва тогава ще се обсъждат по-сериозни мерки, разказа принципния начин на действие регионалната шефка на социалните Грета Иванова. Отдел закрила на детето проучва случая. Съдбата на Янка е позната на социалните отдавна. Именно те са дали мнение, че детето не може да бъде отглеждано от биологичната си майка, поради липса на елементарни битови условия и са го прехвърлили на грижите на Димитрина. „Делото мина, но така и не съм получила официално попечителство“ допълва втората майка. Истинската пък от години е в неизвестност и така и не се е поинтересувала от съдбата на дъщеря си.

За драмата на едно дете вижте в нашия видеорепортаж

Г.Христов

Д-р Каравасилев се надява момиченцето да се възстанови
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини