От х:

Днес в x:

5 села без хора, 1 и без цигли. ВСС и прокуратурата погват Росен Русев. Преглед на печата

5 села без хора, 1 и без цигли, пише в челно заглавие на първа страница днес „Новинар юг”. Данните са предварителни. Ивайловградското призрачно село Сборино било посетено от преброител, но поради липсата на покриви на полусрутените къщи, те не могат да бъдат включени в графата „жилища”. Възможно е след обработката на данните от преброяването призрачните селища в областта да се окажат повече.

Темида решава утре за скобите в Синята зона, акцент над главата в „Новинар юг”. За утре е насрочено заседанието в административния съд, на което ще се решава дали са законни заключващите устройства.

10 близнаци за 40 дни, друг акцент от първа страница. 102 момичета и 101 момчета са проплакали от началото на годината в хасковското АГО, допълва вестникът.

Електромери със СОТ за „Република”, анонс със снимка от 1-ва. Новите елтабла струват на Енергото 9.2 млн. лв., били оборудвани с електронна защита.

Фермер отчаян, ще коли кравите, пише на 2-ра. Мехмед Расим, който е сред най-големите животновъди в с. Войводово, е на път да ликвидира стадото си до есента заради непрекъснатите промени в условията за субсидиране.

Нергизе: 3 дни – 600 км, за да е жива, заглавие на 7 страница. 31-годишната жена пътува три пъти седмично за хемодиализа до Хасково. Тя живее в крумовградското село Странджево, а 100-те километра до областния град са най-късото разстояние до животоподдържащата апаратура.

ВСС и прокуратурата погват Росен Русев, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Шефът на окръжния съд в Хасково проверяван от инспектората към Върховна касационна прокуратура, който излиза с предложение до Висшия съдебен съвет да започне дисциплинарно производство срещу магистрата. От вестника не са успели да се свържат с Русев и цитират неговите думи пред Haskovo.net вчера. Той заяви, че за пръв път чува за дисциплинарното производство.

Иван Петров вдигна мерника на д-р Читов, водещо заглавие на първа страница. Лидерът на ГЕРБ в региона недоволен от назначаването на Читов за шеф на местния отдел на агенция по храните, но министър Мирослав Найденов въпреки това го назначил. Иван Петров щял да постави въпроса пред изпълнителния съвет на партията.

Зелена светлина за новото депо край Гарваново, друго заглавие от 1 страница. Регионалната екоинспекция е одобрила инвестиционното предложение за разширяване на сметището край хасковското село. Вестникът припомня, че гарвановци скочиха срещу намерението край селото им да се събира боклука на няколко общини.

Хотели свиват легловата база, водещо заглавие на 2-ра. Липсата на клиенти и новият данък ни съсипват, казват хотелиери.

80 стотинки таван за такситата в Харманли, пише още на страницата. Предложението е обсъждано на среща с общинската управа.

Спипаха крадци в акция посред бял ден, заглавие от 3-та. Апашите нахлули в двора на необитаема вила в Кенана, когато пристигнали полицаите.

Иван Петров: Оттук насетне ОбС ще командва в Хасково, заглавие на 4 страница. Темата е вчерашната пресконференция на ГЕРБ.

Радо Марков шампион и при мъжете, акцент от спортната страница. Хасковският джудист завоюва златен медал в категорията до 60 кг. при мъжете до 23 години.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков      

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини