От х:

Днес в x:

ГЕРБ: Общината ни бойкотира

Антон Иванов, Иван Петров и Ирена Узунова на брифинга в офиса на ГЕРБ

„Вече не кметът, а Общинският съвет ще задава дневния ред в Хасково“, заяви на брифинг днес областният лидер на ГЕРБ Иван Петров. Повод за пресконференцията, в която участваха и общинските съветници Ирена Узунова и Антон Иванов, бяха коментарите от страна на кмета и общинската администрация за гласувания преди седмица бюджет. Градоначалникът заяви преди дни, че връща финансовата рамка за ново гласуване.

„Недоумявам защо администрацията е против този бюджет“, коментира Ирена Узунова. „За първи път от много време хората имаха възможност чрез нас да влязат в зала „Хасково“, където се провеждат заседанията на ОбС, и да направят своите предложения. Така се изпълни със съдържание фразата „местно самоуправление“, допълни Узунова.

На въпрос на Haskovo.net откъде все пак ще дойдат онези прословути три милиона лева – разликата между очакваните приходи с новите, намалени промили за такса смет, и сумата в план сметката за разходите, шефът на групата на ГЕРБ в ОбС Антон Иванов отговори: „Гарантирам, че тези пари ще стигнат. Как преди 4 години се справяхме с 1.8 милиона лева, а сега не можем да се справим с три милиона? Освен това трябва да кажа, че ние, общинските съветници, водим истинска война с администрацията за всяка една от данните, които искаме. Например с официално писмо поискахме справка от шефа на общинската данъчна дирекция Димо Маринов. Не получихме отговор. Отпреди три месеца сме предупредили Кремена Цонева, че ОбС настоява за списък с всички ПУП-ове (подробни устройствени планове), които са били одобрени от експертния съвет, за да ги сравним с предлаганите за одобряване в Общинския съвет. Отговор няма. В петък миналата седмица отново се молих на Кремена, а тя ми каза в прав текст: „Докато не ми нареди кметът, нищо не мога да ви дам“. В същото време нас ни обвиняват, че поради отказа да одобряваме ПУП-ове спъваме бизнеса в Хасково. Да попитам: Кой всъщност спъва бизнеса в Хасково? Имаме информация, че някои молби за одобряване на ПУП отлежават в общината с години“, заяви Антон Иванов.

„Защо това е така, имаме обяснение, но това е друга тема“, вметна многозначително бившият директор на полицията Иван Петров.

Лидерът на ГЕРБ в региона обяви също така и несъгласието на партията с някои назначения в областта. „Категорично сме против д-р Джамил Читов да оглавява новата агенция за контрол на храните.Той е муден, лесно вдига бялото знаме, а на нас ни е необходим енергичен човек, с капацитет“, обясни Петров. Местните гербаджии предложили други кандидатури за поста, но земеделския министър Мирослав Найденов назначил Читов. „Ще поставим въпроса пред Изпълнителния съвет на ГЕРБ, дори пред премиера“, закани се Петров.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини