От х:

Днес в x:

Фотографът Златко Латев показва „Нашенци”

Пътуваща изложба със социални портрети подготви фотографът Златко Латев. Първи ще я видят в Кърджали. Изложбата там ще бъде открита в „Арт галерия” на 25 март. Представянето е озаглавено „Нашенци”.

Това са 25 снимки на хора от района на Кърджали и Смолян, които съм правил през последните пет години. Запечатал съм ги в обичайна обстановка- в двора, в къщата им, сподели майсторът на камерата.

В изложбата са включени и четири наградени в различни конкурси снимки на автора. Почитателите на фотографията ще видят кадъра, отличен в конкурса на National Geographic през 2006, снимката, която спечели Златен медал в Австрийския салон, фотографията „Дим над гората”, която бе наградена в конкурс на Европейската комисия и „Въглищар”-победител в категорията за портрет на Фотоваканция 2010.

След Кърджали изложбата ще бъде представена в Американския университет в Благоевград на 2 май. След това ще пътува за Кюстендил, София, Стара Загора, Димитровград. „Нашенци” ще бъдат показани и в Хасково, но дата още не е уточнена.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини