От х:

Днес в x:

Хасково с BG рекорд. Травестит обира бижутерия. Преглед на регионалния печат

"Хасково с BG рекорд-30 килограмова киста" чело на "Новинар Юг". Уникалната операция бе извършена вчера от екип хасковски хирурзи. Уникалното е в размерите на кистата, многократно надхвърлящи обичайните, които са като на хандбална топка. Куриозното, както посочва "Новинар юг", е че две години лекували 51 годишния Иван от цироза, преди в Хасково да открият истинската диагноза. Вината за това безумие е по-равно-както на личния лекар така и на човекът, който дълго време отказвал въобще да се преглежда. Слава богу всичко на операционната маса е минало добре.

"Два пъти по-малко хепатитни" продължава здравната тематика вестника. Случаите са паднали драстично от януари насам, съобщават от РЗИ. На ден максимум приемат по трима новозаболели, но пък изписват повече.

"Биха шофьор заради прелез". Дейстивето се развива в Сталево, на поредния митинг на жителите там. Сега те настояват да им запазят временния прелез през високоскоростната железница. Тя ги откъсвала от най-плодородните земи.

Сталевци спираха автобуси на БДЖ, а с шофьора на един от тях заформиха малък екшън. Няма сериозно пострадали.

"Изровиха 4 снаряда край Малево". Снарядите са от втората световна война. Силно корозирали са, но това не ги прави по-малко опасни. Местните военни ще ги взривяват на Корен.

"Закопчаха травестит за обир на бижутерия". Бижутерията е в Димитровград. 17-годишен младеж пробвал да проникне в нея облечен в женски дрехи и да задигне пръстен. Закопчават го. Това не бил първият подобен случай в Димитровград.

"Двор събира фекалиите на цяло село" съобщава "Хасковска Марица" в заглавие над главата. Дворът е на новоремонтирана къща в село Корен. Вада с отпадни води минава напреки през него. Детето на собственика на имота лежало 10 дни в инфекциозно отделение на болницата. Никой не се наема да оправи проблема, кметството на Корен няма пари, собственикът на имота-също.

"Ченгета погнаха спедитор заради съмнителен тир". Свиленградска спедиторска фирма била тарашена при съвместна акция на столична полиция и колегите им от граничния град. Повод за проверката бил тир, който имал два комплекта митнически декларации. Подозира се че става дума за схема за сериозни финансови измами.

"14 искат да строят "Марица" от Димитровград до Харманли". Рекорден брой кандидати са подали документи в търга за изграждане на автомагистрала "Марица" в участъка от Димитровград до Харманли. Надолу пътят вече е изграден. Сред кандидатите са местни фирми, софийски такива, както и чуждестранни-гръцки, турски, дори хърватски.

"Извадиха 30 килограмова киста от корема на мъж" водещо на страница втора. По вече национално известната тема за сложната операция и нейният щастлив завършек.

На същата страница: "Хасково е личен вилает". Думите са на общинският лидер на БСП Иван Станчев. Според него за сегашната патова ситуация в общината вина имат съветниците и кмета.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини