От х:

Днес в x:

Сталево блокира БДЖ, ще прави курбан за прелез

50 сталевци спряха автобусите на БДЖ

Жители на димитровградското село Сталево, водени от екцентричния си кмет Панчо Панушев Мърфи, днес блокираха автобуси на БДЖ, които пренасят пътници на влаковете през ремонтиращият се участък от Първомай до Димитровград. Мярката е предприета заради намеренията на строителите на високоскоростната железница, която минава покрай селото, да закрият временният прелез през трасето. Според сталевци това ще ги откъсне тотално от най-плодородната част на нивите им - 3000 декара.

Кметът на Селото Панчо Панушев обеща че ще закони агне и даде курбан ако му запазят прелеза. Мърфи изобщо не се впечатли че сега са великденски пости и жертвоприношенията са забранени.

Миналата година Сталево предпире серия протести с искане за надлез над високоскоростната железница. Кметът им пък се прочу, след като улови 20 кг сом и го подари на Бойко Борисов. Премиерът обещал, че ще говори със строителите от италианската фирма „Асталди“ да променят плановете си и предвидят надлез. Сталево е едно от малкото села през които преминава линията, без предвиден надлез.

Прелез през високоскоростна железница не може да има, но Мърфи и хората му се надяват наличния да бъде запазен, поне докато не тръгнат влаковете или не се построи надлеза.

Опита за блокиране на автобусите за малко не доведе до бой между шофьори и протестиращи. Подробности вижте в нашия видеорепортаж.

Г.Христов

Исканията са този прелез да остане

Блокадата на автобусите за малко не доведе до екцесии
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини