От х:

Днес в x:

Димитровградски железничари блокират утре линията за Турция

Недоволните жепейци пред пустите линии

Служителите на гарата в Димитровград от утре ще блокират линията за границата, като ще откажат да обслужват влаковете от 8 до 16 часа. Според изчисленията на синдикатите, реално това ще намали пътническият поток наполовина, тъй като влакове след 16 часа все пак ще има. Главният удар обаче ще понесат товарните превози които ще намалеят с около 70 % заяви Тилчо Тилев, председател на синдикалната организация товарни превози. В протеста ефективно ще се включат две смени-16 души.

Днес димитровградските железничари проведоха 1 часов предупредителен протест-от 10 до 11 часа. Времето бе разчетено точно когато по разписание през Димитровград не преминават никакви влакове.

Исканията на служителите в БДЖ са да отпадне планът на правителството до 2015 година да бъдат съкратени 30 % от работещите в железниците. За региона това означава от 300 работещи да бъдат съкратени 90 души, а в национален мащаб от 5600-близо 1800 души.

Днес в 15 часа стачниците ще водят преговори за правителството за изглаждане на различията. Ако те са неуспешни от утре се стачкува ефективно.

Най-странно в днешния протест бе поведението на изпълняващият длъжността началник-гара Иван Цветков. Според него няма стачка, нито пък някакви проблеми. Не бил чувал за недоволство сред хората му, нито пък за някакви техни искания. Господинът бе на 5 метра от събралите се недоволни служители , но явно те не съществуваха за него.

Г.Христов

Синдикалният лидер Тилчо Тилев се закани утре да спират влаковете през Димитровград
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини