От х:

Днес в x:

Кметът: Връщам бюджета, защото е циничен

Кметът Георги Иванов и заместничката му Недялка Станева

Връщам на Общинския съвет за ново гласуване приетия вчера бюджет на общината за 2011 година. Правя го, защото е циничен, обясни на пресконференция днес кметът Георги Иванов.

Той обясни, че е изпратил писмо до министъра на околната среда и водите Нона Караджова, в което обяснява, че общината не може да преведе дължимите по закон суми. Тези задължения произтичат от закона за управление на отпадъците, Наредба на екоминистерството, както и от Комплексното разрешително за депото край Гарваново.

В приетата от общинския съвет план-сметка за боклука, предложена от Златко Марчев, не са предвидени необходимите разходи, изисквани от посочените нормативи, пише в писмото.

Кметът посочва и друг абсурд, залегнал в приетата план-сметка за боклука. „Предвидени са средства за възстановяване коритото на река Хасковска – изток, а това вече е направено, точно от фирма на Златко Марчев, за което й е платено със средства от ПУДООС (Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда).

Тези неща бяха разяснени на общинските съветници, но те въпреки всичко гласуваха документа, който прави невъзможно изпълнението на задълженията на общината, пише още в писмото до министъра. В заключение от Караджова се иска становище по проблема.

Приетият вчера бюджет бе коментиран днес и от заместник кмета Недялка Станева. „Общинският съвет отряза финансирането на обекти от „раздел А“. В този раздел се включват обекти, които вече са изградени, но все още не са разплатени. На практика ОбС реши да не плащаме 291 000 лева, дължими на изпълнителите“, обясни Станева. Като пример тя посочи благоустрояването на терена около монумента Света Богородица, камбанарията до него, както и площадните часовници.

„Предполагам, че при новото обсъждане на бюджета ОбС ще потвърди старото си решение“, каза още кметът. Тогава ще го пратим в министерстовото на финансите, но без моя подпис, аз няма да подпиша такъв бюжет“, каза още Иванов.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини