От х:

Днес в x:

Йоана короняса ПМГ Хасково

7-класничката Йоана изведе училището си до №1

14 годишната Йоана Георгиева от 7-ми клас на хасковската природоматематическа гимназия „акад. Боян Петканчин“ завоюва първо място на зимните математически игри във Варна в раздел лингвистика. Сред 20-те най-способни деца от математическите гимназии в България, Йоана показа невероятен резултат на теста-99 точки от 100 възможни.

Момичето е от първия випуск петокласници в гимназията и великолепния и резултат оправдава съществуването на такива паралелки, каза директорът Тодорка Милева. Коментарът и бе по повод опасенията че министерството на образованието може да закрие паралелките в 5-ти клас, които бяха разрешени на ПМГ-тата преди 4 години.

Всички хасковски успехи от зимните математически игри обаче са точно на възпитаници на такива паралелки. Ралица Манолова/5-ти клас/ взе 4-то място по информатика на състезанието във Велико Търново. Призово класиране показа и Димитър Карев от 6-ти клас. Лилия Чавдарова/8-ми клас/ пък взе 4-та награда по лингвистика, в по-горната от на Йоана, възрастова група- 8-10 клас.

Г.Христов

Директорът Дора Милева показва новата млада надежда-5-токласничката Ралица Манолова
Отборът по информатика-Александър Шумаков, Ралица Манолова и Димитър Карев
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини