От х:

Днес в x:

ДПС определя бюджета на Хасково. Преглед на регионалния печат

От ДПС зависи приемането на бюджета на Хасково на днешната сесия на общинският съвет. Това е заключението на вестник "Хасковска Марица" в обширна статия под заглавие "Двойната игра на ДПС заплете възела в Обс". В обширен материал на страница 5-та е проследено поведението на 9-те съветници на движението. В края на миналата година те бяха плътно зад така нареченото ново мнозинство, което преструктурира комисиите в общинският съвет и гласува няколко пъти срещу решенията на кмета Георги Иванов. От началото на тази година обаче съветниците на ДПС гласуват "странно"-някои са "за" други "против" предложенията на новото мнозинство. Ключова бе първата сесия за тази година. Там със задна дата бе узаконено нерегламентираното прехвърляне на бюджетни средства от едно перо към друго, което кмета Иванов направи без санкцията на местния парламент. Заради което можеше да отиде на прокурор. Обаче трима съветници от ДПС подкрепиха отчета за капиталовите разходи. Точно колкото трябваше на градоначалника. Когато областният Румен Данев върна докладната за прегласуване, ДПС на практика провали насрочената сеси,я като не се яви в пленарната зала. Заради това и не можа да бъде приет новия бюджет. Каква ще е развръзката на тази двойна игра ще видим на извънредната сесия днес.

"Хирурзи спасяват краката на бездомник" чело на вестника. Кирчо Стоянов е в хасковската МБАЛ с висока степен на измръзване на краката. Заплашен е от ампутация, лекарите обаче дават надежда, че може да ги спасят. Въпросът е къде ще отиде после несретникът, при условие че няма работа и дом.

"6 лв за осмомартенска роза". Преди женският празник цветарите минаха на принципа "ден година храни". То се насъбраха доста такива дни-ден на влюбените, първа пролет, преди това-Коледа, Нова година плюс националните празници и разбира се личните поводи на хасковлии. Все пак редно е да отбележим че тук поскъпването е минимално и в рамките на традиционното. За разлика от олиото, захарта и горивата, например.

"50 лв за без колан на задната седалка". Националната кампания е измислена от министър Цветанов и е под мотото "колана спасява човешки живот". Няма лошо, но какво да кажем за онези коли които нямат колани на задните седалки. И техните пасажери ли ще бъдат глобявани?

"Удариха пореден канал за трафик на хероин", водещо на страница 3-та. 96 кила хероин бяха задържани на българо-турската граница през почивните дни. Наско Близнака от Любимец спипан с дрогата, брат му хвърлен в турски зандан за същото.

"Непълнолетни продават нелегални цигари" Нов подход в маркетинга на безакцизни цигари. Децата и без това са сериозни потребители на продукта защо да не го продават? Материала е подкепен и със снимки. "Търговцият център" бил в уличките край ВиК.

"Чакаме поредна шенгенска инспекция на Капитан Андреево" на стр. 4. Обзор на подготовката по границата за влизане в шенгенското пространство. Която може и да е напразна, тъй като в Шенген много много не ни искат. Да не кажем хич.

Това бе по интересното от днешната преса. Вестник "Новинар юг" днес не пристигна в част от градските репове.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини