От х:

Днес в x:

Недим Генджев „идва с шутове”, Бейхан Мехмед брани мюфтийството

Бейхан Мехмед

    Председателят на Висшия мюсюлмански духовен съвет Недим Генджев дава на прокурор мюфтията на Кърджали Бейхан Мехмед и неговия предшественик Шабанали Ахмед. Генджев обвинява духовниците , че са присвоявали пари на мюсюлманите предназначени за джамии. Крадени са парите от 15 храма. Те са поделени с кметовете и бившия депутат Ахмед Юсеин, твърди пред медиите в Кърджали  председателят на Висшия мюсюлмански духовен съвет. Той даде конкретен пример с храма в Равен, където са похарчени 185 000 лева. С тези пари щяхме да построим две джамии, барабар с минаретата, твърди Генджев.

 За пореден път той обяви, че идва в Кърджали, „за да изрита хората на Мустафа Алиш Хаджъ”. Съдът отново отказа регистрация на самозванците. Тяхната конференция бе политическа и на нея не присъстваха имами , а кметове и активисти на ДПС.  Съдът спази закона и не се поддаде на политическия натиск , каза още Недим Генджев. Той обяви, че предложеният от ВМДС главен мюфтия Али Байрактар е получил съдебна регистрация.

   Генджев за пореден път фабрикува обвинения срещу нас. Джамиите, построени през последните години са финансирани с волни пожертвования на мюсюлманите. Надзорът е на джамийските настоятелства, а не на мюфтийството. Хората знаят, че в петъчен ден на молитва се събират дарения за храмовете или за болни хора. С такива пари са строени и нашите храмове. Никой не би посегнал на тези средства. Това заяви в отговор районният мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед. Той отрече джамията в Равен да е погълнала такава  огромна сума.

 Не се страхувам от прокурорска проверка. Делата ми са чисти, подчерта Бейхан Мехмед.Той бе категоричен, че Недим Генджев няма правомощията да го изпъди от мюфтийството. Докато мюсюлманите в Кърджалийско са зад нас, ние ще бъдем в тяхна услуга, подчерта районният мюфтия. Той даде за пример опитите хората на Мустафа Алиш Хаджъ да бъдат извадени от сградите на  мюфтийствата в Североизточна България. В Добрич  дясната ръка на Генджев-Николай Панков води група, която овладява със заплахи сградата. 10 минути по -късно ги вадят от там.

В Шумен също е направен опит. Полицията действа справедливо и не допуска ексцесии.

В Разград човекът на Генджев Метин Четин влиза в районното мюфтийство и веднага го поверява на охранителна фирма. Идват 200 младежи- мюсюлмани, които призовават хората на Висшия мюсюлмански духовен съвет да се оттеглят. Съдия от окръжния съд се разпорежда групата на Генджев да излезе от сградата на мюфтийството.

  Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини