От х:

Днес в x:

Трактора короняса хасковското карате за №1 в България

Алексей Петров/Трактора/ до президентът на хасковлии Георги Ривов. Зад него-шампионският ни отбор с купата

Небезизвестният Алексей Петров, известен в ъндърграунд средите като Трактора, награди хасковски каратисти от Аида нет вадо рю, с титлата шампиони на България на държавното първенство за мъже и жени провело се през уикенда в Троян. Кошмарът на вътрешният министър Цветан Цветанов, се появи на националния форум в качеството си на президент на родната карате федерация.

Човекът който предизвика на ръкопашен бой самият Бойко Борисов, одобрително кимаше на демонстрираните от хасковските каратисти бойни умения. После с широка усмивка им връчи купата за първото място в дисциплината Ката-отборно. Стойността на успеха на хасковлии е е още по-голяма, защото бе постигнат от юноши. Победителите Фариз Сербест и Тенчо Тенев нямат навършени още 18 години, но показаха повече класа от 10 години по възрастни каратисти. Най-опитния в нашия отбор пък бе 21 годишния Гюрхан Шабан.

Това е втора поредна титла за Аида нет вадо-рю след успеха през 2010-та година. За съжаление, по титулуваната женска част на клуба се оказа болна, на изпити или на работа и хасковлии се върнаха без отличие при дамите. За сметка на това в актива на клуба влезнаха още три медала. Фариз и Тенчо взеха трети места на ката индивидуално, а Гюрхан се пребори за бронза на Кумите в категория до 60 кг. Ката е демонстративната дисциплина, а при Кумите има директни схватки на татамито.

В състезанието в зала Чавдар в Троян взеха участие над 100 състезатели от 18 клуба от България.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини