От х:

Днес в x:

Кинг Конга в ареста, издирват Асоса. 10 хасковлии бити на Герена. Преглед на регионалния печат

Контрабанда за 15.5 млн. пред Темида днес, пише в заглавие над главата „Новинар юг”. Темата е пресеченият канал за безакцизни цигари. Сред арестуваните са хасковлии с прякори Бъбрека и Кинг Конга, а соченият за организатор грък Йоанис Стратакус, с прякор Асоса, е обявен за международно издирване.

10 хасковлии бити на „Герена”, съобщава във водещ материал на първа страница изданието. Информацията е от шефа на червения фенклуб „Екзекуторите” Иван Ангелов.

„Атака” си търси кмет на Хасково, анонс със снимка от първа страница. Става дума за срещата на Волен Сидеров с активисти на партията в Хасково в събота.

ОбС Хасково на поправителен за бюджет 2011, акцент от 2-ра. За следващия понеделник е насрочено извънредното заседание на ОбС, поискано с подписите на 15 съветници. Редовното бе провалено в петък заради липса на кворум.

Влакът става рейс на турската граница, друго заглавие от 2-ра. От 1 до 15-и март пътниците от влака ще минават отсечката Свиленград-Капъкуле с автобус.

Уволниха данъчен, държал се арогантно, заглавие от 3-та. Служителят в отдел „Контрол” в Хасково е уволнен заради грубо държание с човек, който бил обект на проверка. Новината е потвърдена от пресаташето на НАП Пловдив Божана Илиева.     

Ученици си отмъщават с ругатни за двойките, заглавие на голям матариал на 4 страница, посветен на кандидатстудентите. Преподаватели от български ВУЗ-ове обяснили спецификата на приемните изпити тази година и дават препоръки към зрелостниците. Като голям проблем се очертават старите учебници с овехтели данни. Например според учебниците по география „Кремиковци” още си работи.

Боби Михайлов спестява 40 бона на Димитровград, акцент от спортната страница. Общината получила писмо от шефа на БФС, с което ги кани да се включат в програмата „Бъди шампион”, с помощта на която могат да получат нова изкуствена настилка за терена. Така вместо да купуват втора употреба, могат да се сдобият с нова, при това на по-ниска цена.

„Египет тръгва по пътя на Турция, племето му маха Кадафи в Либия”, заглавие на интервю с д-р Али Мустафа ел Кадри, единственият сириец в Хасково. Много интересни неща за положението в арабския свят разказва докторът, познат на мнозина хасковлии.

Саботьори в ОбС спасяват кмета от прокурор, анонс над главата на „Хасковска Марица”. На темата за провалената сесия изданието посвещава цялата 4 страница.

В учебниците: България още чака за ЕС, водещо заглавие на първа страница. Темата на публикацията е безумно остарялата информация в учебниците. Според тях България все още е асоцииран член на ЕС. По тях трябва обаче да пишат кандидат студентите на приемните изпити за ВУЗ. Очертава се абсурд - да бъдат скъсани, ако напишат истината.

Дежурен статистик посреща непреброени, акцент от 2-ра. В сградата на Изчислителния център, където се намира териториалното статистическо бюро, неоткритите от анкетьор граждани могат да се включат в преброяването.

Кинг Конг изплува в контрабандна схема за 15 млн лева, акцент от 3-та. Темата е пресеченият канал за цигари.

Димитровград потопи Созопол с 3:0, акцент от спортната страница.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини