От х:

Днес в x:

Оправдани за убийство съдят държавата за 200 бона. Преглед на регионалния печат

"Близнаците съдят държавата, искат 200 бона" водещо заглавие в "Новинар Юг". Набедените за отцеубийство Йонко и Георги Илчеви са завели граждански иск по закона за отговорността на държавата за общо 200 хиляди. Те бяха оправдани от 3 инстанции на съда, но междувременно прекарали 2 години зад решетките. През това време от притеснение починали майка им и дядо им, а те самите получили здравословни проблеми.

През юни 2006-та година хасковската полиция тържествено оповест, че е разкрила зверското убийство на 52-годишния Радослав Илчев, месец по-рано. Той бе открит в микроязовир до Хасково, овързан с въжета, с прикрепени към него бетонни блокове. На разследващите полицаи бяха раздадени награди, а хасковския окръжен започна разглеждането на делото с обвиняеми двамата братя. При гледането на делото в Апелативния съд в Пловдив обаче, основният свидетел на прокуратурата Дурай Христов обърна на 180 градуса показанията си, като заяви че е каран да свидетелства срещу братята, заради полицайско насилие. През април 2008-ма Близнаците бяха обявени за невинни и пуснати на свобода. Сега те търсят правата си от държавата. А случаят с убития им баща и досега се води престъпление от неизвестен извършител. Поредното такова в България.

"Навръх 8 март, Масларова пред Темида". На празника на жената, жената депутатка от Хасковския многомандатен район Емилия Масларова ще отговаря по обвинения в злоупотреби, докато бе министър. Грозят я до 20 години затвор.

"Д-р Александров с електронен нос" Това е специално устройство, с което шефът на никотиновата полиция към РЗИ д-р Иван Александров ще усеща дали в заведение се пуши или не. Самият доктор е непушач и може да надуши димът от километри, но друго си е когато машинката го докаже черно на бяло. Няма място за оспорвания.

"Работник с минус 3 заплати кара шефа да храни децата му"-чело на вестника. Служител във фирма завел цялата си челяд пред шефа си, докато последния вечерял в скъп ресторант и му поискал на висок глас забавените си заплати. Шефът се бръкнал спешно с 200 лв за да се спаси от конфузията. Била честа практика в някои фирми да бавят по няколко заплати, признаха от инспекцията по труда.

И като признават та какво? Да са предприели нещо?! Нали уж за това им плащат.

"Стар булдозер запръсти 120 хиляди лева на данъкоплатци" заглавие над главата в "Хасковска Марица". Парите са дадени за обслужване на депото за строителни отпадъци край Хасково. Булдозерът работил денонощно, било видно от отчета за машиносмените. Самият булдозер пък струвал 40 хиляди лева. И тези разходи предстоят да се обсъдят или актуализират на днешната общинска сесия, която ще бистри бюджета на община Хасково за тази година.

Роми с металотърсач търсят цветни метали, показва огромна снимка от първа страница. Модерният уред, често използван от иманярите бил впрегнат в ромското препитание. "Обследван" бил район около Хасково.

"Всеки трети на борсата повече от година" Справката е на бюрото по труда. Краят на субсидираната заетост увеличи още безработицата. Само за януари тази година, броят на трайно безработните се увеличил с още 27 души. Какво ти излизане от кризата.

"Лоши кредити и в небанковия сектор" водещо на стр 2. Фирми масово бавят заплати или пък фалират заради липса на клиенти.

Свидетел на тежка катастрофа: Четирима подминаха вместо да помогнат, на страница 3-та.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини