От х:

Днес в x:

Патрулка катастрофира при преследване на крадци

Симеоновградска патрулка се натресе в бордюр при приследване на крадци на кабел тази сутрин на ул. „Крайречна” в града, съобщиха от полицията.

Малко преди това, около 5 часа сутринта, в управлението се получил сигнал, че апаши с „Форд Орион” превозват краден кабел. Полицаите ги причакали на влизане в Симеоновград от Свирково.

Като видели стоп-палката обаче вместо да спрат, апашите дали газ и се опитали да се измъкнат от ченгетата. Последвало преследване по улиците на града, което завършило на „Крайречна”. Улицата се ремонтира и платното е в неравности, купчини пръст и чакъл. Патрулката се натресла в бетонен бордюр, а „Форд”-ът на апашите спрял в купчина пръст.

В преследваната кола имало двама, единият от тях – на 38 години, хукнал да бяга. Апашът спрял едва когато единият от полицаите стрелял предупредително във въздуха. Другият – 50-годишен, бил добре познат на органите на реда с многобройните си криминални прояви и осъждания. Двамата били арестувани, а в колата им полицаите открили около 300 кг. меден кабел, собственост на БТК. Апашите го продават по пунктовете за по около 10 лева за килограм.

След задържането на двамата били установени още 11 души, съпричастни към кражбата.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини