От х:

Днес в x:

Богородица спаси майка и дъщеря от огнена клада

Людмила Александрова смята че Богородица ги е спасила от сигурна смърт

Иконката на Божията майка спаси майка и дъщеря от огнена смърт. В това твърдо е убедена 37 годишната Людмила, която заедно с майка си вчера се размина с експлозия на газова бутилка. Туристическа газова бутилка пламнала по време на готвене и стопила част от разположения наблизо хладилник и телевизор. Иконката била върху хладилника, но въпреки че била от хартия и дърво, не пострадала изобщо. Бутилката пък не гръмнала, макар да била пълна догоре.

От огъня обгоряха ръцете на възрастната майка на Людмила, Добринка. 57 годишната жена с голи ръце се опитала да изхвърли горящата бутилка. Людмила пък хвърляла вода на поразия. Най-адекватно в ситуацията се държала хазяйката им в апартамента на улица Беласица 11-15, Димитрия Колева. Тя изгонила семейството извън жилището и звъннала на пожарната. Огнеборците загасили пожара за нула време. Жените са прегледани в хасковското спешно и върнати за домашно лечение. И двете първоначално заминали за родното си село Войводово, но тази сутрин се върнали обратно. Почистили и пак се нанесли. Двете деца на Людмила били ученици в близкото СОУ „Паисий Хилендарски“. Не трябвало да пропускат уроци.

Отсъствието на децата по време на огнения инцидент било другото заради което двете жени благодарят на Богородица. Били много впечатлителни и щели да се уплашат до смърт. Голямото било в 5-ти клас, малкото в трети.

Добринка и Людмила живеели от три години под наем в Хасково. Въпреки тясното таванско жилище не се оплакват. Дъщерята работи, децата учат, а както се оказва и Богородица бди над тях.

Г.Христов

Иконката била върху хладилника. Той изгорял, тя-не
Добринка тръгнала да гаси с голи ръце и обгоряла

Според семейството причината за пожара е некачествен вентил

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини