От х:

Днес в x:

Паркингите: Пазим само от КАТ, от нищо друго

Зад бариерата колите ви са спасени от КАТ. Нищо друго

В Хасково няма нито един охраняем паркинг, чиито собственици да носят отговорност за паркиралия там автомобил. Това показа проверка на Haskovo.net, предизвикана от читателски въпроси. Дискусията възникна след като в понеделник, паркиран пред съда автомобил бе намерен от стопанина си с нарязани гуми. Возилото бе на платен паркинг, но се оказа че това не го защитава от посегателства.

Платеният паркинг само ви спасява от КАТ и Паяка, уточниха собственици на паркинги, като разсеяха заблудата, че платен означава „охраняем“. За да е охраняем паркингът се изисква да има въоръжена охрана осъществявана от лицензирана фирма. Тогава се носи отговорност за паркирания там автомобил.

Може ли в такъв случай, някой да си тръгне с колата ви от платен паркинг? Напълно възможно на теория, признават собствениците на паркинги, които обаче са взели мерки това все пак да не се случва. Част от паркингите в града са с бариери, където се паркира срещу карта. На излизане картата се връща. Ако сте я загубили например, плащате 20 лв глоба и пак излизате. В такъв случай обаче човекът на КПП-то сравнява излизащия, с този който е взел картата на влизане. Камерата инсталирана на входа дава ясно изображение на клиента.

На влизане и на излизане изображенията се сравняват

Човекът на входа обаче и да иска не може да види ако някой ви надраска автомобила или проникне в него с преправен ключ.

Разликата между платения паркинг и синята зона например, е че тук няма скоби и фишове. Ако колата ви остане на паркинг няколко дни, пак ще ви сложат скоби, но ще ви ги свалят когато си платите прекараните часове. За самите скоби не дължите нищо.

Макар на много паркинги работното време да е от „0 до 24 часа“, реално след 18 часа повечето не работят. Едно от малкото изключения е паркингът на „Ком“. Мнозина хасковлии го смятат за охраняем, заради телената ограда и видеокамерите обхващащи целия паркинг ,а не само входа. Реално обаче и той е само платен, макар и денонощен.

Охраняем паркинг все пак има, откри haskovo.net. Той е в посока село Узунджово, до асфалтовата база. Посочен е само за тирове, но вътре има и много леки автомобили. Условията са направо мечта : до 3 часа паркирането е безплатно, а до 24 часа струва само 5 лв.

Г.Христов

Телени мрежи и камери на "Ком"

Охраняем паркингима има само на изхода на Хасково
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини