От х:

Днес в x:

Броим се до днес, после ни броят. Преглед на регионалния печат

Темата с електронното преброяване е застъпена и в двата регионални ежедневника. "До 24 часа се броим в интернет" предупреждава "Хасковска Марица". След полунощ днес, на ред са преброителите. Те имат право да ни безпокоят по домовете до 20 часа. Не можем да им откажем, защото подлежим да глоба от 120 лв.

"Близо 57 хиляди се преброиха по нета" уточнява вестник "Новинар Юг". До обяд вчера се бяха отчели 27 298 мъже и с около 2 хиляди повече жени. Цифрата е направо самопожертвователна, като се има предвид че преброяването по нета отнема време колкото за 1 турски сериал. От утре по домовете тръгват 1302 преброители, които ще броят до 28-ми февруари. Ако сте се преброили вече по нета, покажете им получения от там 10-цифров код, съветва вестника.

"Разграбиха калето в Баните", чело на "Новинар". 100 метра осветителни кабели десетки крушки и прожектори са били разграбени от древната крепост Калето, до Минерални бани. Преди две години , хасковската търговско-промишлена палата я стегна с проект за 226 хиляди евро. Общината обаче нямала пари дори за 1 щат охрана и затова древния обект е подложен на систематични кражби.

Това се вика да си скъп на триците и евтин на брашното. Древната крепост би носила десетки, стотици хиляди от туристи, срещу стотиците левове на една заплата. Отделно пък колко заплати могат да се вместят в колосалната сума от 226 хиляди евро. Едни 240 лв биха защитили направеното от тях. Няма обаче кой да помисли, важно е било да се усвоят парите.

"Измамница с дете жили в центъра на Хасково". Както haskovo.net предупреди преди дни, центърът на града е населен с измамници които събират пари за благотворителни каузи или се представят за жертви на трагедии. Тази измамница, цитирана от Новинар, е била жертва на семейна драма. Мъжът и я набил и изхвърлил на улицата с невръстно дете.

"БМВ влетя в офис на тв оператор" За БМВ-то на футболистите, което пропусна завоя на зеленчуковия пазар и влетя в офиса на Булсатком. Снимката на първа страница, текста на трета.

"Държавата си взе банята в Баните". Договорът за безвъзмездно ползване на обществената къпалня от общината изтече и държавата си взе сградата. Както вече стана дума, община Минерални Бани няма пари, за нещо като възмездно ползване и затова ще моли държавата за още безвъзмездно. До тогава къпалнята ще стои затворена.

"По 70 на час през тотото за 7-те милиона" Тото треската обхваща хасковлии. Пикът може би ще е днес.

Снимката на БМВ-то в на моста на зеленчуковия пазар, отваря вестинк "Хасковска Марица". Новинарските акценти от първа страница са "Гадателка обещава с писмо печалба от тотото". Веща в занаята измамница е яхнала тото истерията на българина. Избрала си и жертва-80 годишен пенсионер на който изпратила специално писмо. Щяла да му каже печелившите числа срещу специална промоционална цена от 30 лв. Предполага се че жертвата не е била само този дядо. Пророчицата носи име на два латино сериала Мария Есмералда.

"Търговци пак ще сменят касовите апарати" До септември, фирмите регистрирани по ДДС трябва да се свържат електронно с НАП. Така данъчните ще могат дистанционно да им следят оборотите. Това "Удоволствие" ще излезе на бизнеса около 800 лв.

"Рекорд-19.6 градуса в Хасково" от страница 2-ра. БМВ-то на пазара е водещо на страница 3-та.

На 4-та материал под мотото мой роден град: "Няма такова чудо като Хасково-сгради без парко места". Според статията, думите са на строители и надзорници, които са изпълнявали поръчки из цяла България. Та според тях, другаде се спазва закона-и за паркоместата и за отстоянията от съседните сгради. В Хасково-не.

Ако се чете буквата на закона би следвало повечето нови сгради на Хасково да са в наклонени терени или санитарно охранителни зони, иронично отбелязва авторът. Защото само на тези места се допускат изключения от член 43 ал.1 от ЗУТ/ закон за устройство на територията/. Там изрично е записано, че за новите сгради необходимите места за паркиране трябва да се осигуряват в границите на урегулирания имот.  Това в Хасково повсеместно не се спазва.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини